Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Fann kärleken i ”Biggest loser” – så lever de nu

Lisen Saldes och Pontus Björlund har efter sina operationer fått ordning på sina viktproblem. Foto: Instagram
Pontus Björlund i ”Biggest loser”. 2017. Foto: TV4
Paret var tidigare även med i ”Lyxfällan” efter ekonomiska problem. Foto: TV3

Pontus Björlund och Lisen Saldes blev ett par efter ”Biggest loser” 2017.

Efter stora viktnedgångar föll båda tillbaka i gamla mönster och gick upp i vikt igen.

Nu berättar de om beslutet att en gång för alla ta itu med vikten – genom att operera sig.

– För oss var det sista utvägen, säger Pontus Björlund. 

”Biggest loser”-paret Pontus Björnlund, 28 och Lisen Saldes, 24, tävlade båda i programmet för två år sedan. Efter att ha fallit för varandra blev de kort efteråt ett par, och 2017 fick paret dessutom tvillingar.

Men tiden efter ”Biggest loser” har samtidigt kantats av nya viktproblem för båda två. 

– Lisen blev ju gravid så hon gick upp väldigt mycket på grund av det. Hon blev väldigt inlåst och kunde inte träna så mycket heller med tvillingar och allting. Jag gick tillbaka till gamla vanor lite grann och gick upp i vikt också. Jag hade ju gått ner 51,2 kilo under programmet och gick upp 45 kilo igen, så jag gick nästan upp allt, berättar Pontus Björlund.

När Lisen Saldes i slutet av 2017 födde tvillingarna Elise och Estelle vägde hon 130 kilo. Efter graviditeten gick hon snabbt ner till 106 kilo, men viktnedgången var högst tillfällig.

– Det var inte länge jag var på den vikten, för jag glömde ju bort helt och hållet det här med att sköta sig och allting. Och det här med att få barn, man kanske inte har de rätta tiderna att äta heller den första tiden. Så det var svårt att hålla det. Men ja, jag gick upp allt och lite till.

 

Lisen Salden i dag, runt ett halvår efter operationen. Foto: Instagram

”Inte en riktig livsstil” 

Pontus Björlund har tidigare riktat kritik mot programmet och menar också att upplägget i ”Biggest loser” ibland riskerar att bli mer av en kortsiktig lösning. 

– Vi insåg ju sen att det är svårt att hålla den här ”Biggest loser”-livsstilen. Det är egentligen inte en riktig livsstil om man säger så. Man lär sig inte så mycket kanske om man hur man egentligen ska leva. Det man lär sig är att gå ner så mycket som möjligt på så kort tid som möjligt. Och då är det fula knep man tar till. Att man svälter sig själv, man tömmer sig själv, säger han.

När han till sist kontaktade en läkare för att få hjälp hade han gått upp 45 kilo igen – på bara ett år. Han berättar hur läkarna gav honom två val: att svälta sig själv resten av livet, eller genomföra en så kallad gastric bypass-operation, där en stor del av magsäcken och även en del av tunntarmen kopplas bort.

– Då bestämde jag mig för att jag inte tänker gå runt och vara hungrig resten av livet, så då opererade jag mig i stället.

 

Pontus Björlund visar upp sin viktnedgång på Instagram. Foto: Instagram

Har gått ner i vikt igen

Han opererade sig i april 2018. Sambon Lisen ville först klara av att ändra sitt liv utan en operation, men med två små barn att hand om blev det för svårt och i oktober genomförde även hon en operation. 

– Jag har varit väldigt noga med hur jag äter, att jag ska röra på mig. Jag har inte tagit den här operationen som att det är så lätt, utan jag har också gjort mycket själv, säger hon.

I dag väger Pontus Björlund nästan exakt lika mycket som han gjorde efter ”Biggest loser”, 127 kilo (125 kilo i programmet). Lisen Saldes vägde 91 kilo efter programmet – nu väger hon 82 kilo.

Utöver faktumet att de båda träffade varandra via ”Biggest loser” så ångrar de, trots att de snabbt gick upp vikt igen, inte sin medverkan.

– Jag är lyckligare nu än jag varit på många många år. Vändpunkten var ”Biggest loser”. Innan dess hade jag gett upp allt. Efter det så öppnades dörrar. Man ställde om sig mentalt. Det är så många saker som är möjligt, som man inte trodde var möjligt förut, säger Pontus Björlund.

”Biggest loser”-paret, som också dragits med ekonomiska problem och varit med i TV3-programmet ”Lyxfällan”, lever nu tillsammans i Norrköping och tar i slutet av april nästa steg i förhållandet då de gifter sig i Stadshuset i Stockholm.

”Biggest loser” sänds på Sjuan på måndagar kl 21.00. Nya säsongen har premiär den 8 april.