Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Fångarna på fortet” stoppas – ingen ny säsong spelas in

Senaste nytt om coronautvecklingen i Expressen TV – vi sänder direkt mellan 07 och 23 varje vardag och mellan 11 och 20 på helger.
Foto: TV4
Foto: SVEN LINDWALL

Det blir ingen ny inspelning av ”Fångarna på fortet” i sommar.

Anledningen är coronapandemin som nu stoppar produktionen.

– Det här är så sorgligt för precis nu i dagarna har vi fått veta att efter att TV4 och produktionen gjort allt för att få det här till stånd, så blir det ingenting, säger Suzanne Reuters om syns som Madame Fouras i ”Late night Sverige”.

TV4:s långkörare ”Fångarna på fortet” har 19 säsonger bakom sig sedan starten 1990.

Men i sommar kommer inga program att spelas in på Fort Boyard utanför den franska kusten, meddelar nu TV4.

”På grund av rådande omständigheter kommer det inte bli någon inspelning av Fångarna på fortet på Fort Boyard i sommar”, skriver Lina Berggren, kommunikationschef på TV4 och C More i en kommentar.

De tittare som har saknat ”Fångarna på fortet” sedan förra årets säsong kommer dock inte bli helt utan programmet i år heller.

”Som tur är finns färdiginspelade avsnitt som tittarna kan njuta av - den 9 maj har en kortsäsong av Fångarna på fortet premiär. Vi hoppas att tittarna får en dos av nervkittlande utmaningar och härliga deltagare då, och att vi kan spela in ytterligare säsonger i framtiden”, skriver Lina Berggren.

I Pär Lernströms program ”Late night Sverige” berättade också Suzanne Reuter om att det inte blir någon inspelning. Hon förklarade att de inte skulle vara tillåtna att resa in i Frankrike. 

Anna Book och Mark Levengood med i nya programmen

I de tre avsnitten, som börjar sändas i maj syns profiler som bland andra Gunilla Persson, Anna Book, Mark Levengood, Frida Hansdotter och Capser Janebrink.

– Alltid lika härligt att slå upp portarna till Fortet! Deltagarna bjuder på sig själva och levererar som vanligt. Det blir en hel del skratt och imponerande insatser. Jag ser fram emot att återuppleva det, och det ska bli kul att höra vad tittarna tycker, säger programledaren Agneta Sjödin.

”Fångarna på fortet” har premiär lördag den 9 maj klockan 20.00 på TV4 och TV4 Play.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.