Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Familjesveket i ”Wahlgrens värld” – Bianca för bakis

Pernilla Wahlgren är ärlig angående sin mammas nya bok.
Foto: Kanal 5
Bianca Ingrosso är nästan bakfull för att gå på sin mormors bokrelease.
Foto: Kanal 5
Christina Schollin på sin bokrelease.
Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

I torsdagens avsnitt av ”Wahlgrens värld” har Christina Schollin bokrelease för sin nya bok – men stödet från familjen är allt annat är 100-procentigt.

Pernilla Wahlgren säger ärligt vad hon tycker om boken och Bianca Ingrosso kan vara för bakfull för att gå på festen.

– Det vill man ju väldigt gärna, att familjen ska vara närvarande, säger Christina Schollin.

I tolv år har Christina Schollin skrivit på boken om sitt liv och i veckans ”Wahlgrens värld” är det äntligen dags att släppa den. Pernilla Wahlgren kan inte närvara på releasefesten, men över telefon berättar hon vad hon tycker om boken.

– Jo, men jag tyckte att det var jätteintressant att läsa om din barndom och ungdom och teater och så där, absolut, säger hon lite trevande.

Hon berättar för tv-tittarna att hon är ärlig och säger till sin mamma att boken är lite för ”hoppig” och att det är ”lite mycket upprabbling av namn”.

– Du tyckte inte att det var dåligt i alla fall då? frågar Christina Schollin.

Pernilla Wahlgren vet inte exakt hur hon ska svara på den direkta frågan och stammar lite innan hon fortsätter:

– Lite bara så där att man hade kunnat skriva den lite mer utmålande och så där.

Christina Schollin försvarar sig genom att säga att det var den andra personen som varit med och skrivit boken som har valt att ha det så.

För bakis för att orka mingla

Inför releasefesten är Christina Schollin orolig att hennes barnbarn inte ska komma. Hon säger att de är dåliga på att svara på inbjudan. Just Bianca Ingrosso är ett stort orosmoln.

Pernilla Wahlgren berättar att barnen har sagt att de ska komma men när hon ringer upp Bianca Ingrosso ligger hon och sover.

– Det var en hård helg. Två fester i rad, kom hem på morgonen, druckit en drink för mycket kanske, säger hon.

Hon är inte jättesugen på att gå på releasefest och behöva mingla med sin mormors vänner. Det är hon för trött för.

– Alltså, helt söndertrött, ni vet, när kroppen bara lägger av. Och då ber någon mig att gå på mormors bokrelease-fest. Varför just i dag, känner jag?

Benjamin: ”Hon är en legend”

Till slut dyker hon upp ändå. Men först efter Schollins inledande monolog smyger barnbarnen in, till mormors stora glädje.

– Det vill man ju väldigt gärna, att familjen ska vara närvarande. Man vill ju att ens närmaste verkligen vill var med om detta för att fira tillsammans, säger Christina Schollin.

Sedan följer en två timmar lång intervju med Christina Schollin på scenen och barnbarnen får lära sig många nya saker om hennes liv. Benjamin Ingrosso säger att det här är den andra boken han kommer läsa i sitt liv, och uttrycker en beundran för sin mormor.

– Hon är en legend. Hon har varit på Oscarsgalan. Hon har suttit med Julie Andrews, säger han till Bianca Ingrosso och menar att hon inte förstår hur stort det är.

– Bianca fattar ju inte Ingmar Bergmans storlek liksom, säger han och fortsätter:

– Det här är historia.

”Wahlgrens värld” sänds torsdagar 21:00 på Kanal 5 samt visas på Dplay.

Bianca Ingrosso bunkrar – visar maten:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.