Familjestriden – om Kurt Cobains hemlighet

Kurt Cobain och Courtney Love med dottern Frances Bean.
Foto: PAUL HARRIS, PACIFICCOASTNEWS.CO / STELLA PICTURES PACIFIC COAST NEWS
Kurt Cobain dog 1994.
Foto: MARK TERRILL / AP
Frances Bean Cobain.
Foto: X17ONLINE.COM / X17ONLINE.COM/IBL X17 INC
Courtney Love.
Foto: TONY DIMAIO / TONY DIMAIO/STARTRAKSPHOTO.COM/A STARTRAKS PHOTO

Kurt Cobains dotter Frances Bean var inte två år fyllda när hon förlorade sin pappa i april 1994. 

Nu 24 år senare har dottern hamnat i ett nytt bråk med sin mamma Courtney Love på grund av Nirvana-sångarens dagböcker – som hon ska ha skänkt till ett museum.

– Frances var knäckt över att hon hade avslöjat så privata dokument, berättar en källa för Radar Online.

Kurt Cobains dotter Frances Bean fick en tuff start i livet. Hon förlorade sin pappa bara ett år gammal och har under sin uppväxt haft ett komplicerat förhållande till sin mamma Courtney Love.

Frances Bean har precis som sina föräldrar kämpat mot missbruksproblem – något som hon nu ska ha kommit ut ur. Tidigare i år skrev hon ett ärligt inlägg på Facebook där hon berättade om sin hälsa och sin kamp – och hur hon i framtiden hoppas kunna hjälpa andra.

"Jag fyller två år som nykter.", inledde hon inlägget och fortsatte: 

"Jag tror att det är viktigt att lägga min rädsla för att bli dömd eller missförstådd åt sidan. Jag vill ha kapaciteten att inse att min resa kan vara informativ eller till och med hjälpsam för andra människor som går igenom något liknande eller något annat." skrev hon då.Frances Bean har åter brutit kontakten

Efter att ha förlorat kontakten med sin mamma återförenades Frances Bean med Courtney Love för några år sedan, men nu tycks de båda hamnat i bråk igen.

– Frances och Courtney var återförenade efter år av bråk och kyla, och nu har de tråkigt nog glidit från varandra igen, berättar en källa till Radar online.

Frances Bean ska ha blivit förkrossad när hon fått reda på att Courtney Love ska ha skänkt Kurt Cobains dagböcker till ett museum på Irland.

– Frances visste inte förrän i sista sekund att Courtney hade gett Kurts dagböcker till museet och Frances var knäckt över att hon hade avslöjat så privata dokument, berättar källan vidare.

Det var när Frances Bean var med på en invigning av en utställning om Kurt Cobain på Museum of Style Icons i Newbridge som hon fick reda på vad hennes mamma hade gjort.

Nu har Frances Bean åter brutit kontakten med sin mamma – och pratar inte med henne, skriver tidningen.

Frances Bean tvingades tidigare i år också att lämna över en av Kurt Cobains omtalade gitarren till exmaken Isaiah Silva efter ett bråk om arvet efter Nirvana-stjärnan.


◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.