Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjens vackra farväl till Lill-Babs

Barnbarnen bär Lill-Babs kistaFoto: SVEN LINDWALL
Malin BerghagenFoto: SVEN LINDWALL

På måndagen den 28 maj fördes Barbro ”Lill-Babs” Svensson till sin sista vila i Järvsö kyrka. 

Lill-Babs älskade blomster och kyrksalen fylldes av blommor som buketter av åkerfräken och liljekonvaljer.

Barnbarnen plockade buketter på morgonen från sin mormors trädgård, som de la på kistan. Barnbarnet Jennifer Granath hyllade sin kära mormor i ett känslofyllt tal.

– Du gav oss inte bara livet, du lärde oss att leva det, sa Jennifer Granath i talet.

Den folkkära artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson gick bort den tredje april i år, efter en kort tids sjukdom, hon blev 80 år gammal. 

Den 28 maj fördes hon till sin sista vila i Järvsö kyrka, i hemorten Järvsö i Hälsingland. Lill-Babs kista omgavs av 100 blomsterkransar och buketter som barnbarnen hade plockat från sin mormors trädgård på morgonen. 

Lill-Babs barnbarn har varit engagerade i hela begravningen. Barnbarnet Jennifer Granath höll ett starkt och vackert tal i kyrkan för att hylla sin kära mormor. 

– Du gav oss inte bara livet, du lärde oss att leva det. Du lever i oss. Din godhet, styrka och klokhet har etsat sig fast, inte bara i vår själ, utan i hela svenska folket. Mamma mormor, gammelmormor, syster, faster, moster och så Lill-Babs - det är du för alltid, sa Jennifer Granath i sitt tal.

Ett hav av blomster

Lill-Babs älskade blommor och i lokalradion har det berättats att hon hade ett specifikt önskemål inför sin egen begravning: blommorna skulle handlas lokalt. Familjen ville uppfylla Lill-Babs önskemål och Järvsö kyrka fylldes av blomster som våriga ängsblommor, och buketter av åkerfräken och liljekonvaljer.

Lill-Babs dotter Malin Berghagen har skrivit på Instagram om det kärleksfyllda farvälet:

"I ett hav av det hon älskade mest .... blommor. Jag förstår fortfarande ingenting... men nu sitter vi här med hela kyrkan fylld av kärlek. Mammas älskade publik, nu lämnar jag lite paus på sociala medier för att ge tid för mig och vår familj. Hoppas ni alla känt er delaktiga och närvarande i hennes sista resa. Hon älskade er och ni var hennes glädje. Stor kram Malin", skriver Malin Berghagen i ett inlägg. 

https://www.instagram.com/p/BjUSWfAlRJI/?hl=sv&taken-by=mberghagen

Ett kärleksfullt och sorgset farväl

När Barbro "Lill-Babs" Svenssons kista bars ut var det några av barnbarnen som bar kistan till gravplatsen och de andra barnbarnen gick tätt bakom. Det blev en känslig och sorglig gång ut till platsen där många brast ut i gråt. Lasse Berghagen fick stöttas av ett av sina barnbarn under den sorgfyllda gången. 

Lill-Babs nära vänner Siw Malmqvist och Ann-Louise Hansson grät och höll varandra hårt i händerna. Även Pernilla Wahlgren och exsvägerskan Jessica Wahlgren fällde tårar och fick stödja sig mot varandra. 

Hundratals människor stod i kö för att få säga adjö till den älskade artisten Barbro "Lill-Babs" Svensson, och kanske lämna en blomma.