När Avicii gör sin sista spelning i Sverige stöttas han av familjen. Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: ALL OVER PRESS/PELLE T NINär Avicii gör sin sista spelning i Sverige stöttas han av familjen. Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: ALL OVER PRESS/PELLE T NI
När Avicii gör sin sista spelning i Sverige stöttas han av familjen.  Foto: Pelle T Nilsson / PHOTO: ALL OVER PRESS/PELLE T NI
Hans föräldrar Anki Lidén och Klas Bergling kommer vara på plats. Foto: ExpressenHans föräldrar Anki Lidén och Klas Bergling kommer vara på plats. Foto: Expressen
Hans föräldrar Anki Lidén och Klas Bergling kommer vara på plats.  Foto: Expressen
Storebrodern Anton Körberg kan inte vara på plats. Foto: Julia DansarieStorebrodern Anton Körberg kan inte vara på plats. Foto: Julia Dansarie
Storebrodern Anton Körberg kan inte vara på plats.  Foto: Julia Dansarie
Eric Ebbing, vän till Avicii är den som arrangerar konserten. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSENEric Ebbing, vän till Avicii är den som arrangerar konserten. Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN
Eric Ebbing, vän till Avicii är den som arrangerar konserten.  Foto: Peo Möller / KVP/EXPRESSEN

Familjens stora stöd till Avicii under kvällen

Publicerad

I kväll vinkar Tim "Avicii" Bergling hejdå till sin svenska publik i Malmö.

För Avicii förväntas konserten bli speciell – med stöd från både familjen och nära vänner.

– När alla nära och kära som inte brukar vara på plats kommer som familj och föräldrar, då blir det extra speciellt, säger Eric Ebbing, arrangör till konserten men också vän till stjärnan.

Det var i mars den svenska världsstjärnan Tim "Avicii" Bergling, 26, kom med beskedet som fick fans världen över att bli förkrossade – det skulle bli en sista turné, sedan skulle stjärnan lägga av med spelningar.

Inför den sista turnén och spelningen i Malmö på fredag får han stöd av sin mamma och skådespelaren Anki Lidén och pappa Klas Bergling.

– Vi ser fram emot det, säger Anki.

Eric Ebbing har nära kontakt med "Wake me up"-stjärnan och hans management. Han tror att spelningen kommer att bli speciell – både för Avicii, familjen och vännerna.

– Han har extremt mycket vänner som kommer ner eftersom det är den enda spelningen i Norden, säger Eric Ebbing och fortsätter:

– När alla nära och kära som inte brukar vara på plats kommer som familj och föräldrar, då blir det extra speciellt, säger han.

 

LÄS MER: Avicii tar farväl med supershow

 

Avicii får dock klara sig utan stödet från sin bror Anton Körberg.

– Jag har inte pratat med honom på skitlänge. Vi messar bara. Han är ute och snurrar hela tiden. Vi messar varandra titt som tätt för att kolla hur allt är men det var länge sedan.

Han jobbar under Aviciis sista konsert i Sverige och har själv en spelning på ett hotell i Sandhamn.

– Jag gigar själv för kanske inte riktigt lika många människor men ändå, säger han.

 

LÄS MER: Expressen sänder live från Aviciis konsert

 

Ebbing: "Vi vill bara öppna dörrarna"

Arrangören Eric Ebbing säger att både Avicii och hans management är taggade inför spelningen.

– Det är ett avslut på musik i Skandinavien. De blir extra peppade på grund av det.

Även Ebbing ser fram emot spelningen och att möta sin vän Avicii.

– Inför helgen är vi extremt peppade, nu vill vi bara öppna dörrarna.

Mamma Anki Lidén sa år 2012 att hon inte fattade någonting av sin sons framgångar.

– Han satt och gjorde lite musik då för några år sedan på datorn. Han tog om och tog om och tog om, jag sa bara 'sätt på dig lurarna, jag orkar inte höra mer', sa Anki då, och skrattade åt minnet.

I dag uppskattar hon hans musik betydligt mer.

– Sen är han är ju duktig också. Jag gillar hans låtar jättemycket, tack och lov, sa hon då.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag