Familjens ord efter ”Glee”-stjärnans död

Foto: SPLASHNEWS.COM / STELLA PICTURES / SPLASH NEWS
Foto: JOE SUTTER/PACIFICCOASTNEWS / STELLA PICTURES/PCN AVALON
Foto: XAVIER COLLIN/IMAGE PRESS AGENCY / STELLA PICTURES/AVALON AVALON

”Glee”-stjärnan Naya Rivera sörjs världen över, efter att ha gått bort i en tragisk drunkningsolycka där hon räddade livet på sin fyraåriga son.

Nu sätter ”Glee”-skaparna upp en högskolefond till stjärnans son – samtidigt som hennes familj går ut med sitt första uttalande efter dödsfallet.

– Naya var en fantastisk talang, men en ännu bättre person, mor, dotter och syster, säger familjen i ett uttalande, skriver TMZ.

33-åriga skådespelaren Naya Rivera omkom tragiskt i en drunkningsolycka förra onsdagen, när hon och fyraåriga sonen Josey var ute med en hyrbåt på sjön Lake Piru i Kalifornien.

Efter att ha varit försvunnen i sjön i flera dagar hittades Riveras kropp på måndagen, och rättsläkaren har slagit fast att det hela var en hemsk olycka – skådespelerskan hade varken alkohol eller droger i blodet.

Använde sista krafterna för att rädda sonen

Sheriffen Bill Ayub konstaterar att sjön hade extra starka strömmar dagen skådespelerskan åkte på utflykt med sonen, samtidigt som de inte hade förankrat båten när de hoppade i för att simma. 

Ayub sa på presskonferensen att allt tyder på att Rivera använt sina sista krafter till att få upp sonen på båten och i säkerhet, men att hon sedan själv inte lyckats komma upp, utan sjunkit i stället.

Familjens sorg: ”Vår vackra legend”

Skådespelerskans familj sörjer och hyllar Rivera, och säger i sitt första uttalande att hon var en fantastisk person.

– Medan vi sörjer förlusten av vår vackra legend, är vi välsignade att ära hennes eviga arv och magnetiska själ. Naya var en fantastisk talang, men en ännu bättre person, mor, dotter och syster, säger familjen i ett uttalande, skriver TMZ.

Samtidigt har ”Glee”-skaparna Ryan Murphy, Brad Falchuk och Ian Brennan gått ut med att de sätter upp en högskolefond till Naya Riveras son Josey, som en gest för att ära den bortgångna 33-åringens minne.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.