Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjens sista hälsning i Brosts dödsannons

Johannes Brost gick bort 4 januari i år – nu publiceras skådespelarens dödsannons. Foto: OLLE SPORRONG
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Johannes Brost gick bort den fjärde januari år.

I morgondagens DN publiceras skådespelarens dödsannons – där familjen har en sista hälsning:

"Lets do some living after we die", skriver familjen, som är en textrad från en låt av Rolling Stones. 

 

Under söndagen publiceras Johannes Brost dödsannons i Dagens Nyheter.

Där står det att begravningen kommer att äga rum måndagen den 5 februari klockan 13.00 i Hedvig Eleonora kyrka. Det kommer att vara en minnesstund som sker i kretsen av familj och närmsta vänner, men andra kan också meddela sitt intresse.

Dödsannonsen är signerad av närmaste familjen, släkt och många vänner. Familjen valde också att lägga till en sista hälsning, en textrad från Rolling Stones-låten "Wild horses", som lyder:

"Lets do some living after we die". 

Brost var vän med bandets sångare Mick Jagger, som också uttryckte sin sorg efter Johannes Brosts bortgång:

"Vi kommer att sakna hans humor och hans generositet. Han var en underbar kille”, skrev han i ett uttalande till TV4 Nyheterna. 

Johannes Brost dotter, Joanna Sundström, har tidigare berättat för GP att Johannes Brost aska kommer att flyttas efter begravningen, till Veinge Kyrka i Halland. Där ska han gravsättas bredvid sin mor Gudrun.

– Pappa har varit väldigt lokalpatriotisk. Han älskade trakterna där. Först alla år i Mellbystrand, som farmor har haft och sedan hans barn och barnbarn, och nu hans år på Skottorps slott, säger Joanna Sundström, näst äldsta barnet av fyra syskon, till GP.

Familjen uppmanar också i dödsannonsen att andra gärna kan skänka till Cancerfonden, eller Johannes Brost minnesfond.  Brosts minnesfond grundades i samband med skådespelarens 50-årsdag