Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjens planer – för att hedra Avicii

Tim ”Avicii” Bergling blev 28 år gammal. Foto: AMY SUSSMAN / AP TT NYHETSBYRÅN
Anki Lidén och Klas Bergling jobbar för att hedra sonen Tim Berglings minne. Foto: JOHAN JEPPSSON / IBL BILDBYRÅ / IBL BILDBYRÅ JOHAN JEPPSSON

Den sjätte juni släpps Tim ”Avicii” Berglings sista album ”Tim”, drygt ett år efter världsstjärnans tragiska bortgång.

Nu berättar artistens föräldrar om planerna för att förvalta Aviciis musikaliska arv med hjälp av minneskonserter.

– Ingenting är helbestämt, men vi planerar en minneskonsert här och sedan en i Los Angeles där det är fokus på ”mind aid”, säger pappa Klas Bergling till Aftonbladet.

Det var den 20 april förra året som världskända dj:n Tim ”Avicii” Bergling tragisk gick bort, bara 28 år gammal. På Sveriges nationaldag i år släpps hans sista album ”Tim” postumt, men redan nu har låtarna ”SOS” och ”Tough love” nått radion.

Tim Berglings föräldrar Klas Bergling och Anki Lidén berättar nu hur de jobbar för att förvalta sonens musikaliska arv, och hur de arbetar mycket med den stiftelse de har grundat i hans ära, Tim Bergling foundation.

– Vi jobbar mycket med stiftelsen, det kommer att ta mycket tid. Nu är det två låtar som släppts, sedan kommer det en skiva i juni. Alla intäkter går till stiftelsen, men nu gäller det bara att hitta rätt organisationer som kan förvalta pengarna, säger Klas Bergling till Aftonbladet.

Aviciis föräldrar vill hålla minneskonserter

Syftet med stiftelsen är att stötta organisationer som jobbar med psykisk ohälsa, mental sjukdom och självmordsproblematik. För att få in mer pengar och lyfta stiftelsens syfte planerar Aviciis föräldrar nu också att hålla minneskonserter både i Stockholm och Los Angeles.

– Ingenting är helbestämt, men vi planerar en minneskonsert här och sedan en i Los Angeles där det är fokus på ”mind aid”. Tim ska vara huvudperson, men det ska vara flera andra dj:s. Det blir ett bra upplägg som börjar elva på dan och håller på till elva på kvällen. Vi vill skapa en diskussion om ”mental illness” som är så vanligt i branschen. Vi vill att folk ska komma ut och prata om det, säger Klas Bergling till Aftonbladet.

Mamma Anki Lidén berättar vilken hennes favorit av sonens nya låtar är – nysläppta ”Tough love” med Agnes Carlsson och Vincent Pontare.

 – Jag gillar låtarna, men ”Tough love” har jag gått och lyssnat mycket på och jag älskar den, säger hon till tidningen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!