Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjens plan för Johannes Brosts begravning

Johannes Brost begravs måndagen den 5 februari.
Tommy Körberg berättar att han ska sjunga vid Johannes Brosts begravning. Foto: /IBL / /IBL
Foto: CHRISTER WAHLGREN / KVP/ EXPRESSEN

Den folkkära skådespelaren Johannes Brost begravs under måndagen i Hedvig Eleonora kyrka, därefter kommer hans stoft att gravsättas i Veinge.

Vännen Tommy Körberg kommer att sjunga vid begravningen.

– Jag visste ju att frågan skulle komma, säger sångaren.

Den 4 januari gick den folkkära skådespelaren Johannes Brost bort i sviterna av cancer. Han blev 71 år gammal.

Johannes Brost kommer att begravas vid en öppen ceremoni i Hedvig Eleonora kyrka i Stockholm kl 13:00 den 5 februari. Därefter kommer det vara en minnesstund som sker i kretsen av familj och närmsta vänner.

Vännen Tommy Körberg ska sjunga på begravningen.

– Jag visste ju att frågan skulle komma. För Joanna skrev till mig, "Pappa har inte långt kvar". Operationen var mycket svårare än vad han orkade med, säger Tommy Körberg. 

Johannes Brosts dödsannons publicerades i DN och är signerad av närmaste familjen, släkt och många vänner. Annonsen innehöll textraden "Let's do some living after we die", hämtad från Rolling Stones-låten "Wild horses".

Johannes Brost kände medlemmarna i Rolling Stones sedan mitten av 60-talet.

– Han var en underbar kille, sa sångaren Mick Jagger till TV4.

 

LÄS MER: Johannes Brost är död – här är rollerna vi minns  

 

Johannes Brost får sin sista vila vid Veinge kyrka i Halland

Efter begravningen kommer askan att föras till Veinge kyrka i Halland för att gravsättas bredvid Johannes Brosts mor, Gudrun Brost. Veinge hade en speciell betydelse för skådespelaren. Det var där hans mamma Gudrun Brost växte upp och det var där Johannes Brost tyckte om att vara under somrarna. 

Johannes Brosts minnesfond grundades i samband med skådespelarens 50-årsdag och familjen uppmanar nu de som vill engagera sig att skänka pengar i fonden i stället för att köpa blommor till begravningen. Fonden ska främja utbildning och utveckling av unga scenartister i södra Halland.

– Vi vill att stiftelsen ska leva vidare och stötta unga talanger som kämpar. En av oss i familjen kommer att gå in i den och fortsätta arbetet med att hitta stipendiater och jobba i pappas fotspår, säger dottern Joanna Sundström till GP.

 

LÄS MER: Vännerna sörjer Johannes Brost efter dödsbeskedet