Familjens förfäran när Wistam tackade ja till ”Naked attraction”

Fiskade svar hos Pernilla Wahlgren
Foto: Disovery plus

När Sofia Wistam berättade att hon fått förfrågan om att programleda ”Naked attraction” reagerade familjen med förfäran. 

Men sen hände något.

– Jag visste inte vad jag skulle säga och sen när jag beslutade att jag skulle göra det här så pekade jag med hela handen, säger hon. 

”Naked attraction” – programmet där en person väljer en dejt efter att först ha sett dem nakna har slagit ner i Sverige. Programledare är Sofia Wistam, 56, och att spela in programmet var inte alls som hon kanske hade tänkt sig. 

– Inte så konstigt som man tror, jag skulle säga att det var mycket naturligare och vanligare än vad man tror för jag får frågan om det inte var jättekonstigt och om man inte började skratta men nej jag började inte skratta för det är vanliga, fina människor, förklarar Wistam. 

Att det kändes så naturligt har mycket att göra med att personerna i programmet är så bekväma med hur de ser ut avklädda, förklarar Wistam. 

– Det var trygga i sina kroppar och då blir det inte så stor grej, för vi ser typ likadana ut, vi ser olika ut men vi har samma kroppsdelar. 

Foto: Disovery plus

”Jag har blivit boostad”

Wistam har nu fått en helt ny inställning till människokroppen. 

– Jag blev så kär i kvinnokroppen, det är så många tjejer som håller på och bantar och ska göra sig till efter en norm i stället för att bara kolla sig i spegeln och bara: ”Det här är fint”. Jag har blivit boostad, av framför allt kvinnokroppen. Killar är också fina men jag känner att vi tjejer är rätt fåniga för det är så mycket bantingsfokus och det ska vara någon mall, man ska inte vara rynkig, man ska inte vara tjock och man ska vara på ett speciellt sätt. 

Efter att programmet har haft premiär har det mötts av både ris och ros – så hur reagerade Sofia Wistams egen familj när de fick veta att hon hade fått förfrågan om att programleda ”Naked attraction”?

– Nej men alla var ”Nej what?”. Min 15-åring sa att ”jag flyttar hemifrån, jag pratar aldrig mer med dig”, det var jättejättepinsamt tyckte han. Jag visste inte vad jag skulle säga och sen när jag beslutade att jag skulle göra det här så pekade jag med hela handen och sakta men säkert så har han accepterat det. Och de har fått titta på första avsnittet, det var nästan min läskigaste publik ska jag säga och han tyckte det var jättebra. 

Därför vill Wistam inte vara med i ”Naked attraction”

Men att själv vara med i programmet är inget för Sofia Wistam.

– Nej jag tror inte det, jag tror inte att jag är lika trygg i min kropp som de. Så nej jag skulle inte vara med men det är mer för att jag inte är så mycket exhibitionist, jag har inte jättebehov av att visa upp mig. Säger jag som visade brösten på Pridefestivalen för några år sen, säger Wistam och skrattar. 

– Men nu känner jag att jag är lite äldre. 

Uppseendeväckande tatueringen: 

Wistam i ”Naked Attraction”: ”Jag kanske vill att du ska ljuga”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.