Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjens fina gest efter Michael Nyqvists död

Foto: PATRIK ÖSTERBERG / ALL OVER PRESS ALL OVER PRESS SWEDEN
Foto: THOMAS ENGSTROM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

I somras chockades många svenskar när nyheten om att den folkkära skådespelaren Michael Nyqvist gått bort i sviterna av lungcancer.

Nu tackar hans anhöriga för stödet och meddelar samtidigt att Michael Nyqvist Foundation blir verklighet.

"Tack till alla som gjorde en outhärdligt mörk dag lite ljusare", skriver familjen.

Den 27 juni kom det oväntade beskedet att Michael Nyqvist, känd från filmer som "Så som i himmelen" och "Grabben i graven bredvid", gått bort.

Skådespelaren somnade in i sviterna av lungcancer, en sjukdom han hållit dold för allmänheten. Sorgen hos anhöriga, vänner, kolleger och allmänheten. Michael Nyqvist begravdes i Katarina kyrka i Stockholm den 21 juli.

 

LÄS MER: Michael Nyqvists sista svåra tid i livet 

 

I en annons i DN tackar nu hans anhöriga alla som visat sitt stöd i den svåra tiden.

"Tack till alla er som deltog vid Michaels begravning och gjorde en outhärdligt mörk dag lite ljusare", står det i annonsen.

Michael Nyqvist Foundation blir verklighet

Dessutom bekräftar annonsen att stiftelsen Michael Nyqvist Foundation blir verklighet. Varje år ska stiftelsen utse en skådespelare som verkar i Michael Nyqvists anda:

"Ett särskilt tack till er som donerade till Michael Nyqvist Foundation. Det gör att vi kan föra vidare Mickes övertygelse om skådespeleri som en helande kraft i samhället. Varje år kommer stiftelsen att utse en skådespelare som verkar i hans anda. Alla bidrag till stiftelsen är välkomna".

 

LÄS MER: Hustruns fina gest för Michael Nyqvist

 

Annonsen är undertecknad Michael Nyqvists änka Catharina Nyqvist Ehrnrooth samt barnen Ellen och Arthur Nyqvist.

I styrelsen för Michael Nyqvist Foundation ingår flera kända svenska och internationella skådespelare och andra som stod familjen nära. Här finns bland andra Pernilla August, Anthony Edwards och Jens Orback.

Michael Nyqvist blev 56 år.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.