Josefin Nilsson kommer att begravas på Gotland. Foto: Micael Engström / Ibl BildbyråJosefin Nilsson kommer att begravas på Gotland. Foto: Micael Engström / Ibl Bildbyrå
Josefin Nilsson kommer att begravas på Gotland.  Foto: Micael Engström / Ibl Bildbyrå
Familjen berättar nu om begravningsbeslutet. Foto: Anna-Karin NilssonFamiljen berättar nu om begravningsbeslutet. Foto: Anna-Karin Nilsson
Familjen berättar nu om begravningsbeslutet.  Foto: Anna-Karin Nilsson

Familjens beslut om Josefins begravning

Publicerad

Artisten Josefin Nilssons begravning hålls i Visby Domkyrka.

Familjen fattade det gemensamma beslutet vid en sammankomst i onsdags kväll.

– Hon har haft mycket med dem att göra och har varit och sjungit där ofta, säger mamma Doris Nilsson.

Den pampiga domkyrkan i centrala Visby blir platsen för begravningsgudstjänsten för den älskade artisten Josefin Nilsson.

Hela hennes familj träffades på onsdagskvällen för att sörja sin dotter och syster - men även börja dra upp riktlinjerna för Josefins begravning.

Josefin Nilssons begravning i Visby

Kyrkan i När - där Josefin Nilsson växte upp och flera av hennes släktingar ligger begravda - var ett alternativ, men efter en stunds diskussion föll valet trots allt på Visby Domkyrka.

– När är en fin kyrka och de skulle säkert velat det, men samtidigt är ju den kyrkan lite liten, säger mamma Doris.

 

 

LÄS MER: Nu ska familjen få svar om Josefin Nilssons död

 

 

Hon fortsätter:

– Josefin har haft mycket med Visbykyrkan att göra och har varit och sjungit där, så på det viset har de en bra kontakt där.

Datum för begravningen och var Josefin Nilsson ska jordfästas är ännu inte bestämt, inte heller om begravningsgudstjänsten kommer bli offentlig.

Innan begravningen ska Josefin Nilssons kropp obduceras för att läkarna ska kunna fastställa dödsorsaken. De anhöriga har tidigare fått uppgift om att det troligen tar några veckor innan det är klart.

 

 

LÄS MER: Pappans sista samtal med Josefin Nilsson

 

 

Familjen börjar nu sakta försöka förstå att deras Josefin är borta.

– Det blir bara tyngre och tyngre på något vis när man börjar ta in det, säger mamma Doris Nilsson.

Josefin Nilsson avled i måndags morse när hon låg och vilade efter att ha gått en promenad tillsammans med sin syster Marie och sin hund Treijo.'

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag