Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjens beslut – om Arne Weises begravning

Arne Weise blev ”mr julafton” för miljontals svenskar.
Arne Weise dog den 25 september. Han blev 89 år gammal. Foto: SPORRONG OLLE
Torsdag den 24 oktober begravs i Högalidskyrkan på Södermalm i Stockholm. Foto: OLLE SPORRONG
Arne Weise tillsammans med sin son Anderas Weise. Foto: OLLE SPORRONG / XP / SCANPIX / EXPRESSEN SCANPIX SWEDEN
Högalidskyrkan på Södermalm i Stockholm.Foto: ROGER VIKSTRÖM

Den folkkära programledaren Arne Weise dog tidigare i år – 89 år gammal. 

Den 24 oktober begravs tv-profilen i Högalidskyrkan på Södermalm i Stockholm. 

Begravningen kommer vara öppen, meddelar familjen.

Den 25 september kom beskedet att Arne Weise, en av Sveriges mest kända tv-profiler, gått bort – 89 år gammal. 

Idag på eftermiddagen sa vi farväl till vår älskade pappa när han lugnt och stilla somnade in i sin säng”, skrev hans son på Instagram. 

Familjen har berättat att han dog av naturliga orsaker. Efter nyheten om hans död hyllades den folkkära programledaren av vänner, bekanta och tidigare kolleger. 

Agnetha Malmberg, Andreas Weises mamma och exfru till Arne, berättade att familjen tog avsked av Arne Weise i omgångar. 

Arne Weise begravs i Högalidskyrkan i Stockholm

Hon fick sitt farväl kvällen innan han somnade in – på äldreboendet där Arne Weise bodde sedan han fått lämna lägenheten på Gärdet i Stockholm. 

– Då var han trött, väldigt trött. Personalen förstod att det var på gång, har Agneta Malmberg berättat. 

– Han hade inte ont, det tyckte jag var jätteskönt. Det frågade jag om flera gånger. Det kändes som ett jättebra avsked, även om det känns tomt efter honom. 

Arne Weise förs till sista vilan torsdag den 24 oktober klockan 14.00, meddelar familjen. Det kommer vara en öppen begravning som hålls i Högalidskyrkan på Södermalm i Stockholm. 

I Arne Weises dödsannons publicerades i Svenska Dagbladet 13 oktober. 

Foto: Svenska Dagbladet

Arne Weise var under sin långa och framgångsrika karriär verksam både inom Sveriges radio och Sveriges Television där han under många år var kanalens mest profilerade programledare. 

”Han var en liten trygghetsfaktor för tv-tittare”

Bland svenskarna är han mest berömd för att varje år har firat jul i SVT tillsammans med miljontals tv-tittare runtom i landet. Arne Weise var julvärd i tre decennier mellan åren 1972 fram till 2002 då han för sista gången tände ljuset i rutan. 

– Jag tror han var en liten trygghetsfaktor för tv-tittare. Jag menar att han blev en vanlig och en god vän som gästade folks vardagsrum. Jag kände inte Arne på det sättet, men det är en riktig tv-personlighet som gått bort och det är tråkigt, har  legendariska tv-producenten Karin Falck tidigare sagt. 

Arne Weise fick fem barn från tre olika äktenskap. Efter pensionen hade han hälsoproblem och drabbades bland annat av kärlkramp, lunginflammation och infekterade tarmfickor.