Sven-Erik Magnusson blev 74 år gammal. Foto: Karin AnnebäckSven-Erik Magnusson blev 74 år gammal. Foto: Karin Annebäck

Sven-Erik Magnusson blev 74 år gammal.

 Foto: Karin Annebäck
Sven-Ingvars uppträder. Foto: Christian ÖrnbergSven-Ingvars uppträder. Foto: Christian Örnberg

Sven-Ingvars uppträder.

 Foto: Christian Örnberg
Sven-Erik Magnusson med hustru Eva. Foto: Christer HöglundSven-Erik Magnusson med hustru Eva. Foto: Christer Höglund

Sven-Erik Magnusson med hustru Eva.

 Foto: Christer Höglund
Sven-Erik Magnusson. Foto: Mats EndermarkSven-Erik Magnusson. Foto: Mats Endermark

Sven-Erik Magnusson.

 Foto: Mats Endermark
Sven-Erik Magnusson med fru Eva. Foto: Cecilia Österberg / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ / IBLABSven-Erik Magnusson med fru Eva. Foto: Cecilia Österberg / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Sven-Erik Magnusson med fru Eva.

 Foto: Cecilia Österberg / Ibl Bildbyrå / IBL BILDBYRÅ / IBLAB

Familjen om Sven-Erik Magnussons sista tid

Publicerad

Musiklegendaren Sven-Erik Magnusson har gått bort, 74 år gammal.

Den sista tiden spenderade artisten med sin hustru, sina barn och nära vänner.

– Det har så klart varit tufft för familjen, en lång sorg att förbereda sig för, säger Sven-Ingvars turnéproducent, Michael Henriksson.

Sven-Erik Magnusson har dött, i sviterna av cancer.

Sven-Ingvars-sångaren blev 74 år gammal.

Magnusson blev sjuk i prostatacancer redan 2010, men lyckades hålla sig ute på vägarna i flera år efteråt. Bandet hade sin sista turné under sommaren 2016, med turnéavslutning 21 augusti i Blekinge.

Sven-Erik Magnusson orkade inte uppträda

Men när hösten kom orkade artisten inte uppträda mer, även om han ville.

– Han ville ut och spela, han tyckte det var kul, men på hösten blev det helt enkelt för tufft, säger Michael Henriksson, turnéproducent åt Sven-Ingvars.

Under vintern valde artisten att dra sig tillbaka, och ta det lugnt och vila. Hans vänner och familj visste att han var sjuk, men meddelade att sjukdomstillståndet var stabilt och "som vanligt".

Hans son och bandkollega Oscar Magnusson skriver om sorgen i ett pressmeddelande, som Nya Wermlands-Tidningen var först att rapportera om.

– Pappa var en riktig kämpe och han lämnar oss i stor sorg efter lång tids kamp mot cancern. Vi i familjen fick en fin sista stund tillsammans och önskar nu få tid att bearbeta vår sorg, säger Oscar Magnusson.

Sven-Erik Magnusson tog farväl av sina vänner

De sista månaderna i Sven-Erik Magnussons liv tog han farväl av sina nära vänner och bandkamrater i Sven-Ingvars.

Gitarristen i bandet, Staffan Ernestam, är nu utomlands, men tog ett ordentligt farväl av vännen i januari innan han åkte.

– Vi hade fina samtal innan jag åkte, det känns skönt. Han var en fighter, och höll humöret uppe, säger Staffan Ernestam.

Vännen Christer Sjögren pratade med Sven-Erik Magnusson en månad innan dödsfallet, berättar Sjögren i "P1 Morgon".

– Det var han som ringde senast, han sa som det var att han hade olika sjukdomstillstånd, det var inte bara prostatacancer, det var annat som tillkommit, säger han i radioprogrammet.

 

LÄS MER: Artisten Sven-Erik Magnusson har avlidit

 

Sven-Erik Magnussons stöd från familjen under sista tiden

 

LÄS MER: Musik-Sverige sörjer Sven-Erik Magnusson

 

Klas Anderhell, trummis i Sven-Ingvars, träffade sin vän bara en vecka innan han gick bort.

– Det kändes fint att få träffa honom en gång till, säger han, men vill hålla deras sista möte privat.

Sven-Erik Magnussons familj höll sig nära honom den sista tiden i livet, och ska ha varit vid hans sida när han gick bort natten till onsdagen i sitt hem i Karlstad.

Turnéproducenten Michael Henriksson berättar att familjen var på plats, och att de fått förbereda sig för hans bortgång under en längre tid.

– Han var sjuk väldigt länge, och somnade in i sviterna av sin prostatacancer. Han kämpade in i det sista, och det har så klart varit tufft för familjen, en lång sorg att förbereda sig för, säger han.

 

 

Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag