Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjen och vännernas fina hyllning till Michael Nyqvist

Michael Nyqvist.Foto: PATRIK ÖSTERBERG / ALL OVER PRESS ALL OVER PRESS SWEDEN
Catharina Nyqvist Ehrnrooth och Michael Nyqvist.Foto: THOMAS ENGSTROM / THOMAS ENGSTRÖM EXPRESSEN

Den 8 november, på Michael Nyqvists födelsedag, delades för första gången Michael Nyqvist foundation award ut på Confidencen vid Ulriksdals slott.

Familj och vänner samlades för att hylla Michael Nyqvists liv och skådespelarkonst –och föra hans anda vidare.

– Vi tänker att det här är en födelsedagsfest för Micke. Jag hoppas att det blir en glad kväll, säger änkan Catharina Nyqvist Ehrnrooth.

På torsdagskvällen delades för första gången Michael Nyqvist foundation award ut på Confidencen vid Ulriksdals slott i Stockholm. Prismottagare var skådespelaren Vicky Krieps och Arabiska Teatern i Stockholm.

Den folkkära skådespelaren Michael Nyqvist avled i cancer den 27 juni förra året, han blev 56 år. Mikael Nyqvist Stiftelse startades på initiativ av änkan Catharina Nyqvist Ehrnrooth.

– Det här betyder jättemycket, det är att fortsätta det han ville göra och som han var mitt i. Vi tänker att det här är en födelsedagsfest för Micke. Jag hoppas att det blir en glad kväll, säger hon.

 

 

Ellen Nyqvist: ”Han är med”

Utmärkelserna består av pengar samt en staty som Michael Nyqvists dotter Ellen Nyqvist har gjort. Hon beskriver hur känslorna pendlar mellan glädje och sorg.

– Jag har fortfarande inte förstått vad som har hänt, eller att han ens är sjuk. Insikterna kommer som små chocker. Det är inte lätt, men att göra sådana här saker känns jätteviktigt. Han är med i kväll, säger Ellen Nyqvist.

Ellen och Michael Nyqvist.Foto: DAVID SICA / STELLA PICTURES / FAMEFLYNET SWEDEN

Hyllas av vännerna

Många av Michael Nyqvists vänner var på plats för att delta i firandet.

– Han hade mycket humor, var varm och omtänksam. Det kändes som att han var på väg hela tiden, han ville mera, säger Danilo Bejarano.

– Vi gör det här för att fira Michaels liv och hålla hans idéer levande, säger Anthony Edwards.

 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.