Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Familjen hyllar Stenmark: En underbar människa

"Han är en verkligen underbar människa, unik - det finns ingen annan som honom", tycker Ingemars Stenmarks dotter Nathalie om sin pappa. Foto: Alexander Donka
Skidhjälten Ingemar Stenmark vann i överlägsen stil "Mästarnas mästare".
Nu hyllas han av dottern Nathalie - som beskriver sin far som "omtänksam, generös och ödmjuk".
"Jag är jättestolt att ha honom som pappa, inte för hans åstadkommelser i skidbacken men för den fantastiska person han är".
Ingemar Stenmark utklassade Anders Limpar och Maria Brandin i finalen av "Mästarnas mästare", där svenska folket fick se en annan Stenmark än den "tystlåtna" tävlingsmänniskan som gärna inte pratar för mycket.
Nu berättar familjen och vännerna om den Ingemar de känner.   
Längst fram i ledet att hylla Stenmark står dottern Nathalie, som har detta att säga om sin far:
"Han är en verkligen underbar människa, unik - det finns ingen annan som honom. Han har otroligt stark karaktär, han är omtänksam, han är generös och ödmjuk. Han är den finaste person jag någonsin har träffat och jag säger inte bara det för att han är min pappa. Jag är jättestolt att ha honom som pappa, inte för hans åstadkommelser i skidbacken men för den fantastiska person han är".

"Från när och fjärran"

Efter att Stenmark medverkade i "Mästarnas mästare" har han återigen blivit hetare än hetast. Sambon Tarja Olli berättar om att alla beundrarbrev:
- Jaaa. Det kommer brev från när och fjärran. Från Europa, Amerika och hela världen. Det är ingenting som stör mig.
- Folk kommer fram och vill hälsa. För min del är det inte besvärande. Men med tanke på hans karriär tycker jag att han kanske ska få luta sig tillbaka någon gång. Nu är det mycket autografer, fotografering och det är mejl och brev.
Stenmarks ex Christina Sylvan, som är god vän med Ingemar i dag, gläds för hans framgångar i rutan.

"Väldigt fin blick"

- Det är fantastiskt roligt att det har gått så bra för honom, det är jätteroligt. Han är en fantastisk person som klarar av alla de här prestationerna, säger hon till Expressens Sofia Persson.
Den tystlåtna Ingemar Stenmark är dock det som ligger bakom kvinnornas beundrarbrev, tror vännerna.
- Det är nog det här med att han är lågmäld. Och sedan har han en väldigt fin blick. Den är väldigt snäll. Han lyssnar alltid på den som pratar, säger Evy Palm från "Mästarnas mästare" om Ingemars dragningskraft på kvinnor.

"Gått sin egen väg"

Mångårige vännen och grannen Börje Salming har en annan teori.
- Titta på honom. Han är oerhört vältränad med en fin kropp. Det vill väl tjejer ha. Han är en kanonkille, säger Salming och fortsätter:
- Han är mer pratsam nu också. Om man känner honom är det en helt annan människa. Ingemar är Ingemar. Han har gått sin egen väg och det ska han ha respekt för.
Annons:
Expressen Refunder Julklappar

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!