"Han är en verkligen underbar människa, unik - det finns ingen annan som honom", tycker Ingemars Stenmarks dotter Nathalie om sin pappa. Foto: Alexander Donka
"Han är en verkligen underbar människa, unik - det finns ingen annan som honom", tycker Ingemars Stenmarks dotter Nathalie om sin pappa.  Foto: Alexander Donka

Familjen hyllar Stenmark: En underbar människa

Publicerad
Uppdaterad
Skidhjälten Ingemar Stenmark vann i överlägsen stil "Mästarnas mästare".
Nu hyllas han av dottern Nathalie - som beskriver sin far som "omtänksam, generös och ödmjuk".
"Jag är jättestolt att ha honom som pappa, inte för hans åstadkommelser i skidbacken men för den fantastiska person han är".
Ingemar Stenmark utklassade Anders Limpar och Maria Brandin i finalen av "Mästarnas mästare", där svenska folket fick se en annan Stenmark än den "tystlåtna" tävlingsmänniskan som gärna inte pratar för mycket.
Nu berättar familjen och vännerna om den Ingemar de känner.   
Längst fram i ledet att hylla Stenmark står dottern Nathalie, som har detta att säga om sin far:
"Han är en verkligen underbar människa, unik - det finns ingen annan som honom. Han har otroligt stark karaktär, han är omtänksam, han är generös och ödmjuk. Han är den finaste person jag någonsin har träffat och jag säger inte bara det för att han är min pappa. Jag är jättestolt att ha honom som pappa, inte för hans åstadkommelser i skidbacken men för den fantastiska person han är".

"Från när och fjärran"

Efter att Stenmark medverkade i "Mästarnas mästare" har han återigen blivit hetare än hetast. Sambon Tarja Olli berättar om att alla beundrarbrev:
- Jaaa. Det kommer brev från när och fjärran. Från Europa, Amerika och hela världen. Det är ingenting som stör mig.
- Folk kommer fram och vill hälsa. För min del är det inte besvärande. Men med tanke på hans karriär tycker jag att han kanske ska få luta sig tillbaka någon gång. Nu är det mycket autografer, fotografering och det är mejl och brev.
Stenmarks ex Christina Sylvan, som är god vän med Ingemar i dag, gläds för hans framgångar i rutan.

"Väldigt fin blick"

- Det är fantastiskt roligt att det har gått så bra för honom, det är jätteroligt. Han är en fantastisk person som klarar av alla de här prestationerna, säger hon till Expressens Sofia Persson.
Den tystlåtna Ingemar Stenmark är dock det som ligger bakom kvinnornas beundrarbrev, tror vännerna.
- Det är nog det här med att han är lågmäld. Och sedan har han en väldigt fin blick. Den är väldigt snäll. Han lyssnar alltid på den som pratar, säger Evy Palm från "Mästarnas mästare" om Ingemars dragningskraft på kvinnor.

"Gått sin egen väg"

Mångårige vännen och grannen Börje Salming har en annan teori.
- Titta på honom. Han är oerhört vältränad med en fin kropp. Det vill väl tjejer ha. Han är en kanonkille, säger Salming och fortsätter:
- Han är mer pratsam nu också. Om man känner honom är det en helt annan människa. Ingemar är Ingemar. Han har gått sin egen väg och det ska han ha respekt för.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag