Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Familjen annorlunda”-profilens kritik mot programmet

Familjen Ilmrud medverkade i ”Familjen annorlunda” i tre säsonger. Foto: LARS ANDERSSON / LARS ANDERSSON EXPRESSEN

Madeleine Ilmrud riktar kritik mot TV4-programmets utveckling.

”Familjen annorlunda”-profilen menar att det är för styrt av manus.

– Det har vi varit väldigt emot från början. Vi är de vi är och vill de följa oss så får de följa vår vardag, säger Madeleine Ilmrud till Hänt.

Madeleine Ilmrud, 36, har blivit ett välkänt namn efter sin medverkan i TV4:s ”Familjen annorlunda”. Tillsammans med maken Mikael Ilmrud, 40, ville hon visa hur vardagen ser ut för en stor familj. Paret har nämligen tio barn, Mathilde-Isabelle, Emmylou, Tuva-Li, tvillingarna Charlie och Collin, Adam, Engla-Freja, William, Oliver, och Victor. Och om bara fyra veckor beräknas den elfte familjemedlemmen födas.

I tre säsonger fick vi följa familjen i programmet innan de 2015 valde att det blev deras sista säsong i ”Familjen annorlunda”. Flera år senare säger hon nu att det skulle vara roligt med ännu en säsong men riktar också kritik mot hur programmet utvecklats under åren, skriver Hänt.

– Samtidigt så tycker jag inte programmet är samma som det var då. Det har hänt så mycket med själva programidén som jag tycker är så där, säger Madeleine Ilmrud till Hänt.

Madeleine Ilmrud: ”Det har vi varit väldigt emot”

Madeleine Ilmrud menar att programmet kunde vara mer ärligt i hur livet med en stor familj ser ut i verkligheten. För Hänt berättar tiobarnsmamman att hon tycker att ”Familjen annorlunda” i dag styrs för mycket av manus. Något som familjen varit emot från början.

– Det har vi varit väldigt emot från början. Vi är de vi är och vill de följa oss så får se följa vår vardag, säger Madeleine Ilmrud till Hänt och fortsätter:

– Jag tror att fler skulle känna igenkänning om de faktiskt fick det verkliga livet, mer än det uppstyrda. Man kanske inte åker tolv personer till Ica Maxi och storhandlar i verkliga livet.

”Variant av Wahlgrens värld”

I stället tror Madeleine Ilmrud att programmet skulle vinna på att inspireras av Kanal 5:s ”Wahlgrens värld” och låta tittarna få följa färre familjer på ett mer detaljerat sätt.

– Jag känner, finns det något mer att visa? Det har varit många säsonger, många familjer gör samma saker. Det är i så fall profilerna i programmet som man kan intressera sig för och tycka det är roligt att följa. Då kanske det är bättre att följa en eller två familjer och göra en variant av Wahlgrens värld till exempel, säger hon i en intervju med Hänt.

Expressen har sökt Madeleine Ilmrud.