Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Familjebråket nära att sätta stopp för tv-programmet

Foto: / STELLA PICTURES

Pernilla Wahlgren och Bianca Ingrosso har gjort succé med sin tv-serie "Wahlgrens värld" på kanal 5.

Men från början var det nära att det inte blev en tv-serie. 

– Jag sa 'det kommer inte gå' liksom. Jag och Bianca hade en väldigt stökig relation och jag kände att det där var så otroligt utelämnade och jobbigt, säger Pernilla Wahlgren i podcasten "Värvet". 

Idén till kanal 5:s succéserie "Wahlgrens värld" kom efter att familjen hade medverkat i kändisversionen av "Arga snickaren" med Anders Öfvergård som programledare.

Pernilla Wahlgren hade tackat ja till att vara med i programmet – men förstod inte riktigt vad det gick ut på.

– Jag hade inte läst på ordentligt. Jag trodde det var som "room service" att de kommer hem och fixar i ordning, säger artisten i "Värvet".

Så när Anders Öfvergård stormade in och började ge hårda kommentarer och utskällningar, kom det som en chock för Pernilla Wahlgren.

"Jag hade ingen aning"

– Jag hade ingen aning om att han skulle kliva in där och vara helt galen och skälla ut oss och öppna upp alla mina kaosrum som jag dolt för att det ska se tjusigt ut i min perfekta värld, berättar Pernilla Wahlgren i podcasten.

Hon säger att hon fick "panik" efter inspelningen och var lite orolig när programmet väl skulle sändas. Men efter att programmet med "Arga snickaren" gått på tv fick artisten bara positiv respons.

Produktionsbolag hörde av sig till familjen och erbjöd dem att göra en realityserie som bara skulle handla om familjen.

Men Pernilla Wahlgren var då väldigt tveksam – och det var nära att det inte blev något "Wahlgrens värld" över huvudtaget, något som Hänt var först att rapportera om. 

Pernillas erfarenhet från inspelningen under "Arga snickaren" hade satt sina spår. Vid en särskild sekvens började Pernilla Wahlgren och Bianca att bråka rejält under "Arga snickaren", när de båda skulle komma överens om vilka kläder som skulle slängas eller inte. 

– Jag sa 'det kommer inte att gå' liksom. Jag och Bianca hade en väldigt stökig relation och jag kände att det det där var så otroligt utelämnade och jobbigt, säger Pernilla Wahlgren i "Värvet". 

Men trots den dåvarande stökiga relationen mellan mor och dotter så gick de med på att göra en tv-serie och responsen har nästan bara varit positiv.

– Det är bara ren kärlek. De vill inte göra något för att förlöjliga mig eller oss i tv, säger Pernilla om produktionsbolaget bakom serien.

"Tär på min och mammas relation"

Pernilla Wahlgren och Bianca är väldigt utelämnade i tv-serien och de har flera gånger berättat om när de har rykt ihop och börjat bråka under inspelningarna.

"Programmet medför inte endast positivitet utan det har gjort att det både blivit bråk", har Bianca Ingrosso tidigare skrivit på sin blogg. 

"Ibland tär det ju även på min och mammas relation att spela in varje dag", skriver hon också.

"Wahlgrens värld" är nu nominerat till att vinna tv-priset "Kristallen" i kategorin Sveriges bästa tv-program och snart kommer även säsong två av serien på Kanal 5. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.