Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Falcianis attack mot profilernas ingrepp

Q&A: Så lyckas Nicole Falciani som influencer
Nicole Falciani, som är tillsammans med artisten Eric Saade, ryter ifrån mot influencers som normaliserar sina skönhetsingrepp.
Foto: HENRIK MONTGOMERY/TT / TT NYHETSBYRÅN
”Att operera sig och spruta in en massa konstiga grejer i sin kropp är inte bra och inte naturligt. Det kan gå fel”, säger Falciani.
Foto: Instagram
”De pengarna ni som tittar eventuellt skulle lägga på skönhetsingrepp, lägg det på terapitimmar och psykologtimmar för att blir självsäkra och börja älska er själva”, menar Nicole Falciani.
Foto: Instagram

Influencern Nicole Falciani är trött på normaliseringen av skönhetsingrepp och skönhetsoperationer.

På sin Instagram story går profilen till attack mot sina branschkolleger som berättar öppet om ingreppen de gör, och menar att de har ett ansvar mot sina unga kvinnliga följare.

– Jag blir väldigt väldigt ledsen är jag ser så många influencers som normaliserar skönhetsingrepp, säger Falciani på Instagram.

Influencern Nicole Falciani, 22, ser att skönhetsingrepp som exempelvis fillers och botox blir allt vanligare och mer normaliserat – något hon vill sätta stopp för.

På måndagskvällen publicerade hon en rad videoklipp på Instagram story där hon riktar skarp kritik mot sina kolleger i influencerbranschen som berättar om sina skönhetsingrepp.

– Jag blir väldigt väldigt ledsen är jag ser så många influencers som normaliserar skönhetsingrepp. Som liksom i förbifarten i vissa vloggar kan säga så här ”jag ska bara gå och fixa mina fillers”.  Eller att folk lägger ut att de ska operera sina bröst eller ska göra fillers i läpparna, säger hon på Instagram story. 

Falcianis uppmaning: ”Perfektion existerar inte”

Falciani, som är känd för sina kroppspositiva budskap, säger att hon tycker det är tragiskt, eftersom det främst är unga kvinnor som följer dem som skriver om ingrepp.

– För att operera sig och spruta in en massa konstiga grejer i sin kropp är inte bra och inte naturligt. Det kan gå fel. Det finns fortfarande inga bra studier som visar exempelvis vad fillers i en kropp gör under en lång tid, säger hon på Instagram Story.

Influencern menar att samtidigt som alla har rätt att göra vad de vill med sin egen kropp, så behöver de inte skriva eller visa hur lätt det är att göra ingrepp. Falciani uppmanar alla som blir inspirerade till fillers att lägga sina pengar på att gå i terapi i stället.

– De pengarna ni som tittar eventuellt skulle lägga på skönhetsingrepp, lägg det på terapitimmar och psykologtimmar för att blir självsäkra och börja älska er själva. För perfektion existerar inte.

Expressen söker Nicole Falciani för en kommentar.

Bloggarens smärtor – av dolda sjukdomen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.