Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Facebook jobbar på Clubhouse-kopia

Linda ”lalinda” Hörnfeldt berättar mer om den nya sociala medie-hajpen som tagit världen med storm.
Facebook arbetar på att ta fram en egen version av Clubhouse.
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
I appen Clubhouse kan användare delta i olika ljudsamtal – eller bara lyssna.
Foto: RAFAEL HENRIQUE/SOPA IMAGES/SHUTTERSTO / RAFAEL HENRIQUE/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK SHUTTERST

Facebook har, enligt källor till New York Times, satt igång utveckling av en egen variant av Clubhouse, den ljudbaserade sociala plattformen som väckt stor uppmärksamhet den senaste tiden.

Enligt källorna ska arbetet med en egen produkt än så länge vara i ett väldigt tidigt skede. En talesperson för Facebook säger följande till tidningen, utan att bekräfta arbetet med en Clubhouse-variant:

– Vi har sammanlänkat folk med hjälp av ljud och video under många år och tittar alltid på nya sätt att förbättra den upplevelsen.

Facebook är inte ensamma om att vilja konkurrera med den senaste tidens appraket. Även Twitter har lanserat en beta-version av en samtalstjänst som är snarlik Clubhouse.

Den samtalsfokuserade appen, hittills endast tillgänglig för Apple-användare och via inbjudningar, toppar nedladdningslistor i flera länder. Kina meddelade i måndags att appen, likt Facebook och Twitter, blockeras i landet.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.