Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Fab Freddies rop på hjälp – oron under coronakrisen

Dagens toppnyheter – sport och nöje
Foto: OLLE SPORRONG
Foto: JOHAN VALKONEN / JOHAN VALKONEN/STELLA PICTURES STELLA PICTURES

Fredrik ”Fab Freddie” Svensson är en av alla de kända och okända som blivit av med jobbet till följd av coronakrisen.

Nu har han vänt sig till Facebook för hjälp.

– Jag är öppen för alla typer av jobb och möjligheter. Det finns inte utrymme att vara kräsen nu, säger han.

Fredrik ”Fab Freddie” Svensson, 29, började sin karriär på Youtube innan han tog klivet till SVT och Barnkanalen, för att sedan bli känd inför hela svenska folket i Melodifestivalen 2018.

Men sedan årsskiftet har han jobbat med att inleda samarbeten med olika kändisar för en startup i Stockholm. Vilket dock fick ett abrupt slut förra veckan, när han fick ett samtal.

– Jag förstod ganska snabbt att det här inte bådar gott, tyvärr, säger han nu.

Fab Freddie av med jobbet i coronakrisen

Fredrik ”Fab Freddie” Svensson har noga följt nyheterna kring coronaviruset och visste att situationen var mörk, men hoppades ändå att de lättnader för företag som införts skulle ha effekt, även för honom.

Men precis som för många andra svenskar den senaste tiden var beskedet att han inte kunde fortsätta jobba. Om två veckor står han utan jobb och därför valde han att be om hjälp bland vänner och allmänheten på Facebook.

”Inga jobbförslag är dåliga, jag har gjort allt från att servera frukost åt ett stort filmteam till att stå på scen inför 30.000 pers, och nästintill allt däremellan”, skriver han i inlägget.

Öppen för nya jobb

Fab Freddie berättar han bara nyligen gick med i facket och a-kassan, men att han skulle kunna få hjälp därifrån. Men helst vill han jobba och när uppdragen i underhållningsbranschenen försvinner är han öppen för allt.

– Nu får vi bara se till att samhället fungerar. Jag kan tänka mig att gå in i vården om jag behövs där. Jag kan tänka mig kundservice, absolut. Jag är öppen för alla typer av jobb och möjligheter. Det finns inte utrymme att vara kräsen, säger han.

Han säger att oron för hur coronaviruset ska påverka honom och hans närmaste nu späds på av en ekonomisk oro.

– I den insikten föds det också en kämpaglöd, för nu måste jag lösa det här, säger han.

Missa inga nyheter om coronaviruset. Ladda ner eller starta om Expressens app, slå på notiser och välj ”coronaviruset” – då får du hela tiden senaste nyheterna. 

https://www.facebook.com/fabfredddie/posts/10157317136422055

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.