Christer Lindarw uttrycker kritik mot Fab Freddies insats i Melodifestivalen. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSENChrister Lindarw uttrycker kritik mot Fab Freddies insats i Melodifestivalen. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Christer Lindarw uttrycker kritik mot Fab Freddies insats i Melodifestivalen. Foto: ANDERS YLANDER / ANDERS YLANDER GT/EXPRESSEN
Christer Lindarw under finalen i Melodifestivalen 2016. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURESChrister Lindarw under finalen i Melodifestivalen 2016. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES
Christer Lindarw under finalen i Melodifestivalen 2016. Foto: PATRIK C ÖSTERBERG / STELLA PICTURES
Fredrik "Fab Freddie" Svensson. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURESFredrik "Fab Freddie" Svensson. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES
Fredrik "Fab Freddie" Svensson. Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Fab Freddie ryter ifrån efter Lindarws hårda ord

Publicerad

I ett kommentarsfält på Instagram riktar Christer Lindarw kritik mot Fredrik "Fab Freddie" Svenssons insats i Melodifestivalen.

Enligt Lindarw saknas både "talang, timing, utstrålning och ett bra manus".

– Det känns jättetrist att han väljer att kalla min insats för en katastrof. Vad hände med den kärleken han en gång så gärna ville förmedla? säger Fab Freddie.

Fredrik "Fab Freddie" Svensson, 27, har fått utstå både ris och ros under Melodifestivalen.

Kakan Hermansson hyllar den glittriga sidekicken på sin Instagramsida. Men en som inte håller med henne är Christer Lindarw.

"Ka-ta-strof" skriver dragshowartisten i kommentarsfältet och fortsätter:

"Anser att glitter och paljetter bara blir häftigt om man gör någonting snyggt av det. Här blir det tyvärr motsatt effekt. Dessutom är talang, timing, utstrålning och ett bra manus rätt bra att ha".

 

LÄS MER: Fab Freddie hatas - och det är SVT:s fel  

 

https://www.instagram.com/p/BgL0BOChsP-/?taken-by=rnbhermansson

När Expressen talar med Fab Freddie menar han att Christer Lindarws kommentar är "jättetrist".

– Väldigt tråkigt att Christer, som den paljettmästare han är, inte kunde se att mitt glitter i Mello stod för att alla människor ska våga vara sig själva fullt ut. Samma kamp som jag tror han fört under stora delar av sitt liv. 

– Därför känns det jättetrist att han nu väljer att kalla min insats för en katastrof. Sådana kommentarer blir ju ofta startskotten för en störtflod av näthat. Vad hände med den kärleken han en gång så gärna ville förmedla?

"Kalla det för vad det är: mobbning"

Flera kända personer kommenterar Kakan Hermanssons inlägg.

"Älskar också Fab Freddie men han förtjänade ett bättre manus precis som hela tjottaballongen" skriver Micael Bindefeldt.

"Hela manusgnället känns också bara som ett trendgnäll...? Det var väl inget fel på det? Vilken måttstock har folk börjat mäta breda underhållningsprogrammet Melodifestivalen med liksom? Kalla det för vad det är, plain old mobbing" skriver modeprofilen Emma Veronica Johansson.

Expressen har tidigare rapporterat om att Fab Freddie tvingats ta emot näthat.

Christer Lindarw avböjer att kommentera.

 

LÄS MER: SVT:s ilska - efter hatet mot programledarna 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Följ Expressen Nöje på Facebook - där kan du kommentera och diskutera våra artiklar.


Annons:
Till Expressens startsida

Mest läst i dag