Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Victorias flört med kungen – nu kommer det fram

Victoria Silvstedt berättade tidigare om ”Vi som älskar 90-talet”.
Foto: STINA STJERNKVIST
Victoria Silvstedt stötte nyligen ihop med kungen i Monaco av en tillfällighet.Foto: STINA STJERNKVIST
Foto: PELLE T NILSSON / SPA

Victoria Silvstedt kom på andra plats i ”Fröken Sverige” för 26 år sedan.

Nu berättar hon också öppet om hennes flörtiga invit till Kung Carl XVI Gustaf.

– Han skrattade och var jättetrevlig, säger hon.

Victoria Silvstedt, 44, slog igenom som ”Playmate of the year” på 80-talet – och sedan dess har hon haft en mångårig karriär som programledare, börshaj och supermodell.

För 26 år sedan medverkade hon i skönhetstävlingen ”Fröken Sverige”, och slutade tvåa.

Nu berättar Silvstedt också om när hon flörtade med Kung Carl XVI Gustaf, 73, i samband med modelltävlingen.

– När jag tävlade i ”Fröken Sverige” fick jag frågan vem jag helst av allt skulle vilja träffa och då svarade jag ”kungen, men han är ju tyvärr redan upptagen”. Jag träffade faktiskt kungen för några helger sedan första gången, på en tillställning i Monaco. Då berättade jag för honom vad jag sagt i skönhetstävlingen. Han skrattade och var jättetrevlig, säger hon.

Träffades i Monaco

Kung Carl XVI Gustaf och Prins Carl Philip befann sig nyligen på en ”far och son”-resa i Monaco för att titta på ”Formel 1”, som kördes på stadsbanan Circuit de Monaco.

Och det var alltså i samband med denna resa som den internationella jetsetmodellen stötte ihop med kungen och prinsen.

Victoria Silvstedt har i flera år kopplats samman med den schweiziske affärsmannen och multimiljonären Maurice Dabbah, 57, men hon har aldrig velat bekräfta att de har en relation.

– Vem jag lever med vill jag inte kommentera, men det stämmer att jag har en sambo som jag är jätteglad över att ha i mitt liv. Det känns som att mitt liv vände efter 40, det var först då jag blev vuxen. Jag har mer skinn på näsan, inte bara i relationer utan även som entreprenör, säger hon.

Var otrogen

Victoria Silvstedt var under åren 2000-2007 gift med den amerikanske tv-journalisten Chris Wragge, 48.

I Sommar i P1 förra året berättade Silvstedt att hon var otrogen men att exmannen förlät henne, och att hon mer eller mindre provocerade fram skilsmässan.

– Det passade verkligen inte mig att gå hemma i vårt hus i Houston och inte göra någonting medan han jobbade långa dagar. I några månader försökte jag vara den perfekta hemmafrun och laga mat och greja, men jag blev för uttråkad. Vi försökte att ”sort it out” i två-tre år, men vi växte ifrån varandra alltmer. Och ja, det hände att jag var otrogen, säger hon och fortsätter:

– Det tog jättemånga år innan jag kom över det, it was the most depressive part of my life. Vi var gifta i sju år och det talas om åttaårsgränsen i relationer.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.