Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

"Vi vill njuta av varandra"

Skådespelande regissören Rafael Edholm och frilansaren inom PR och event, Daga Lamy, blev ihop för bara ett år sedan. 30 november ingick de i det äkta ståndet i Seglora kyrka på Skansen i Stockholm. Dessförinnan var Rafael gift med skådespelerskan Görel Crona, som han har sonen Gabriel med. Foto: Roger Schederin, IBL
När bästa kompisen Linus Wahlgren gifte sig i somras kom Rafael Edholm för sent. Men sin egen vigsel med Daga Lamy i Seglora kyrka missade Rafael lyckligtvis inte.

FAKTA

Regisserar Hollywoodfilm
Namn: Rafael Edholm.
Ålder: 41.
Yrke: Skådespelare, regissör, manusförfattare, fotomodell.
Bor: I Stockholm.
Familj: Nygift med Daga Lamy, 31. Sonen Gabriel, 9, med ex-hustrun Görel Crona, 48.
Bakgrund: Gestaltade Simon i ”Järngänget”, regisserade och spelade Jean i ”Komplett galen”, sågs som Benito av storpublik i ”Göta kanal 2 – kanalkampen” och regisserade i höstas TV3:s ”Allt för byn”.
Aktuell: Regisserar Hollywoodproduktionen ”The Adventure of two average white guys”, som spelas in i New Mexico i april nästa år. Ger röst åt Mästerkatten i bioaktuella ”Shrek den tredje”.

Bara en vecka före bröllopet bokade skådespelaren och regissören Rafael Edholm Skan-sens kyrka på Djurgården i Stockholm.
De 120 gästerna fick heller ingenting veta förrän några dagar före den stora dagen.

Nanne Grönwall sjöng

Fredag 30 november gick dock frilansaren inom PR och event – 31-åriga Daga Lamy
uppför altaret med Rafael.
De svarade ”ja” på prästen Erik Holm-bergs fråga och grät en tår då goda vännen Nanne Grönwall ackompanjerad av maken Peter på piano sjöng sången ”Det vackraste”. Rafaels pappa framförde ”Ave Maria” och systern ”Jeg elsker deg”.
Skådespelaren Andreas Wilson, som ingick i Rafaels uppsättning av pjäsen ”Love Story” på Intiman tidigare i år, var bestman.

Förlovade sig i somras

Och Rafaels år har verkligen gått i kärlekens tecken. Hösten 2006 lämnade han, och ex-hustrun Görel Crona, in skilsmässoansökan. I januari i år dök han upp på Guldbagge-galan, hand i hand med Daga Lamy.
Paret förlovade sig i somras och har synts på flera premiärer tillsammans med Rafaels och Görels son Gabriel, 9.
Stjärndesignern Lars Wallin fick bara tre dagar på sig att sy Dagas brudklänning till ceremonin, men han lyckades som vanligt åstadkomma en fantastisk kreation.

Smekmånad i USA

Middagen hölls på Hotell Anglais vid Stureplan och i dess svit tillbringade de nygifta bröllopsnatten.
Sedan bar det iväg på smekmånad. Först ska turturduvorna fiska, sova på sanddynerna i öknen, rida arabiska fullblod och dyka. I januari åker de vidare till USA.
– Vi älskar varandra för att vi kompletterar varandra, vill samma sak i livet och skrattar åt samma dumma skämt och bisarra vardagliga ting, berättar Rafael för hallå!
– Daga och jag vill ha barn tillsammans, men först vill vi nog njuta lite av varandra som man och hustru.


Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!