Skådespelande regissören Rafael Edholm och frilansaren inom PR och event, Daga Lamy, blev ihop för bara ett år sedan. 30 november ingick de i det äkta ståndet i Seglora kyrka på Skansen i Stockholm. Dessförinnan var Rafael gift med skådespelerskan Görel Crona, som han har sonen Gabriel med. Foto: Roger Schederin, IBL
Skådespelande regissören Rafael Edholm och frilansaren inom PR och event, Daga Lamy, blev ihop för bara ett år sedan. 30 november ingick de i det äkta ståndet i Seglora kyrka på Skansen i Stockholm. Dessförinnan var Rafael gift med skådespelerskan Görel Crona, som han har sonen Gabriel med. Foto: Roger Schederin, IBL

"Vi vill njuta av varandra"

Publicerad
Uppdaterad
När bästa kompisen Linus Wahlgren gifte sig i somras kom Rafael Edholm för sent. Men sin egen vigsel med Daga Lamy i Seglora kyrka missade Rafael lyckligtvis inte.
Bara en vecka före bröllopet bokade skådespelaren och regissören Rafael Edholm Skan-sens kyrka på Djurgården i Stockholm.
De 120 gästerna fick heller ingenting veta förrän några dagar före den stora dagen.

Nanne Grönwall sjöng

Fredag 30 november gick dock frilansaren inom PR och event – 31-åriga Daga Lamy
uppför altaret med Rafael.
De svarade ”ja” på prästen Erik Holm-bergs fråga och grät en tår då goda vännen Nanne Grönwall ackompanjerad av maken Peter på piano sjöng sången ”Det vackraste”. Rafaels pappa framförde ”Ave Maria” och systern ”Jeg elsker deg”.
Skådespelaren Andreas Wilson, som ingick i Rafaels uppsättning av pjäsen ”Love Story” på Intiman tidigare i år, var bestman.

Förlovade sig i somras

Och Rafaels år har verkligen gått i kärlekens tecken. Hösten 2006 lämnade han, och ex-hustrun Görel Crona, in skilsmässoansökan. I januari i år dök han upp på Guldbagge-galan, hand i hand med Daga Lamy.
Paret förlovade sig i somras och har synts på flera premiärer tillsammans med Rafaels och Görels son Gabriel, 9.
Stjärndesignern Lars Wallin fick bara tre dagar på sig att sy Dagas brudklänning till ceremonin, men han lyckades som vanligt åstadkomma en fantastisk kreation.

Smekmånad i USA

Middagen hölls på Hotell Anglais vid Stureplan och i dess svit tillbringade de nygifta bröllopsnatten.
Sedan bar det iväg på smekmånad. Först ska turturduvorna fiska, sova på sanddynerna i öknen, rida arabiska fullblod och dyka. I januari åker de vidare till USA.
– Vi älskar varandra för att vi kompletterar varandra, vill samma sak i livet och skrattar åt samma dumma skämt och bisarra vardagliga ting, berättar Rafael för hallå!
– Daga och jag vill ha barn tillsammans, men först vill vi nog njuta lite av varandra som man och hustru.


Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag