Tone Damli berättar för Expressen om uppbrottet från Aksel Hennie: "Jag mår okej", säger hon.
Tone Damli berättar för Expressen om uppbrottet från Aksel Hennie: "Jag mår okej", säger hon.

Tone Damli om uppbrottet: "Är tufft"

Publicerad

KARLSTAD. Nyheten slog ned som en bomb tidigare i veckan: Tone Damli och fästmannen Aksel Hennie har brutit sin förlovning.
Nu berättar Tone för första gången om sina känslor efter uppbrottet.
– Jag får försöka få vardagen att fungera. Det är tufft, men det får går, säger hon.


Det var i måndags som norska medier rapporterade att norska superstjärnan Tone Damli och Aksel Hennie gått skilda vägar efter tre år tillsammans. Ingen av dem har dock kommenterat uppbrottet.
Men i dag ändrade båda sin civilstatus på Facebook till singel och för Expressen.se väljer Tone nu att berätta om sina känslor.
– Jag mår okej.
– Jag lever, och gör det bästa jag kan av situationen. Det är inte så mycket annat att göra.

"Jobbigt som det är"

Hon vill inte gå in på några detaljer om varför det tog slut.
– Jag vill gärna hålla det för mig själv just nu. Det är jobbigt som det är.
I stället försöker hon fokusera på jobbet i norska "Idol" där hon är jurymedlem, och i svenska Melodifestivalen där hon tävlar i Andra chansen med Erik Segerstedt på lördag.
– Det kommer att göra mig gott. Jag får försöka fokusera på det jag har att göra nu, och få vardagen att fungera. Det är tufft, men det får gå.
– Man måste sätta in en växel man inte trodde att man hade nu. Jag måste försöka sova på nätterna och så.
Tone Damli och Aksel Hennie planerade att gifta sig senare i år. I går visade sig Tone utan förlovningsring i Karlstad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag