Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Systrarna Graafs dom mot Bergs och Gynnings unga män

Magdalena och Hannah Graaf.
Foto: KARIN TÖRNBLOM/TT / KARIN TÖRNBLOM TT NYHETSBYRÅN
Carolina Gynning och Carina Berg ledde ett flertal TV4-program tillsammans i början av sina karriärer. I dag har de podcasten ”Gynning och Berg hittar sig själva” ihop.
Foto: FREDRIK SANDBERG / SCANPIX / SCANPIX SWEDEN

Åldersskillnader i relationer diskuterades livligt i ”Relationspodden liveshow”, som gästades av Hannah och Magdalena Graaf.

Systrarna är skeptiska och Magdalena Graaf vässade munlädret:

– Titta nu på alla som håller på, som Carina Berg och alla de här som har unga killar. De måste bli gravida. Carolina Gynning försöker bli gravid. Alla de här måste börja om. De kan gå på after work när de är 70. Gör det inte!

Manliga kändisar har längre haft yngre partners utan att det väckt reaktioner, men det är först de senaste tio åren som det omvända blivit lika vanligt. 

I dag kryllar det av kvinnliga programledare, artister och skådespelare som lever ihop med unga, spänstiga och livsglada killar.

Men några som inte har hakat på trenden är Magdalena, 44, och Hannah Graaf, 41, aktuella med realityserien ”Systrarna Graaf” på TV3.

Frispråkiga systrarna Graaf är aktuella med sin realityserie i TV3.
Foto: DANIEL STIGEFELT / TV3

Magdalena Graafs plan på bröllop

Magdalena Graaf är sambo med Filip Larsson, 45, sedan snart tio år. Nyförälskelsefasen är över vid det här laget, men paret står starka tillsammans och planerar att gifta sig. 

Hannah Graaf är nyskild från Peter Karyd, 44, efter tio års äktenskap. Beslutet att gå skilda vägar var inte lätt, och makarna kämpade länge för att få det att fungera. Men att Hannah Graaf för egen del skulle snegla åt en ung hunk nu när hon är singel kommer inte på fråga.

– Som kvinna så skulle jag aldrig ens få för mig någon som är 23. Helst inte under 35, då skulle jag känna mig som en gammal tant, säger Hannah när hon och Magdalena gästar Bingo Rimér och Katrin Zytomierskas ”Relationspodden liveshow”.

Magdalena Graaf menar att nackdelen med att skaffa en ung, barnlös kille är att man måste börja om – som exempel använder hon Carina Berg, 41, och Carolina Gynning, 41.

– Skaffar man en yngre partner som inte har barn så måste de få köpa in aktier i familjebolaget. Titta nu på alla som håller på, som Carina Berg och alla de här som har unga killar. De måste bli gravida. Carolina Gynning försöker bli gravid. Alla de här måste börja om. De kan gå på after work när de är 70. Gör det inte! säger Magdalena Graaf, som själv är fembarnsmamma.

Hannah Graaf: Hade varit sjukt äckligt

Under liveshowen dryftas frågan om det är ett hinder att vara i olika stadier i livet. Hannah Graaf får frågan hur hon hade reagerat om hennes ex-man blivit ihop med en 23-åring.

– Det hade varit sjukt äckligt. Det är gubbsjuka, säger Hannah.

– Om jag och Filip skulle separera så tror jag att han skulle skaffa en ung tjej. Han skulle inte orka motståndet med en gammal hagga som har invändningar om allt, säger Magdalena och fortsätter:

– Men vad har de att prata om? Man kan nästan bli lite skadeglad, för de har inget att prata om. Det finns inga erfarenheter. Det är sexet, huden och kroppen.

Viktor Philipson och Carolina Gynning blev ett par tidigare i år.
Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Carolina Gynning och Viktor Philipsons, 33, kärlekssaga började tidigare i år, då de möttes på en restaurang och drogs till varandra som magneter. 

I Bathina Philipsons podcast ”Bathina” berättar Viktor Philipson varför han föredrar mogna kvinnor.

– Det finns mer substans, någonting att hålla i när det blåser. Det finns mer grejer att prata om. Äldre tjejer är vettigare bara. Självsäkerhet och så där.

Carolina Gynning har berättat öppet att paret försöker få barn. Egentligen hade hon velat vänta eftersom relationen är så pass ny, men då hon passerat 40 känner de att det är hög tid att sätta fart.

– Det är nu eller aldrig. Det känns jobbigt med pressen – och det tror jag många kvinnor kan känna igen sig i faktiskt, har hon tidigare sagt till EXTRA.

Erik Berg om kärleken till Carina Berg

Carina Berg och fotbollsspelaren Erik Berg, 30, blev man och hustru i december förra året. Erik Berg visste att han ville vara med Carina redan efter första dejten, och bara tre månader senare köpte han förlovningsringen.

– Som den där klyschan att ”man vet när man vet”. Det är något jag har upplevt som en klyscha och lite löjligt, men det är verkligen så, har Carina Berg tidigare sagt om kärleken.

I somras berättade paret att de väntar sitt första gemensamma barn.

Tidigare i år köpte Carina och Erik ett hus med stort renoveringsbehov. Deras resa med att göra det beboeligt har blivit realityserie i Kanal 5 – ”Bergs drömkåk”.

”Bergs drömkåk” visas på tisdagar kl 21 – och konkurrerar därmed om tv-tittarna mot TV3:s ”Systrarna Graaf”, som går samtidigt.

EXTRA har sökt systrarna Graaf och Carolina Gynning. Carina Berg avböjer att kommentera.

Carina och Erik Berg är aktuella med realityserien ”Bergs drömkåk” på Kanal 5 som sänds på tisdagar kl 21 – precis som TV3:s ”Systrarna Graaf” också gör.
Foto: LINUS HALLSENIUS / LINUS HALLSENIUS, KANAL 5 OCH DPLAY

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.