Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Pernillas besvikelse – efter dejten med superhunken

”Det känns faktiskt fantastiskt”.
Artisten träffade en man – men det ledde till besvikelseFoto: SVEN LINDWALL
Pernilla Wahlgren firar midsommar hos sina föräldrar, Christina Schollin och Hans Wahlgren. Här syns artisten tillsammans med sin mamma.Foto: YESSICA THOR / STELLA PICTURES
Pernilla Wahlgren hoppas på att få besök av sina barn i sommar, Benjamin, Bianca, Oliver Ingrosso, och Theo Wahlgren.Foto: JARI KANTOLA / STELLA PICTURES
Pernilla Wahlgren är fäst vid de svenska traditionerna, och ser det som ett hedersuppdrag att vara med i julkalendern.Foto: JANERIK HENRIKSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Efter ett intensivt år tar Pernilla Wahlgren paus för att vara långledig i sommar.

För Expressen berättar artisten om sina nya insikter, framtidsplaner, lyxköpet och längtan efter kärlek – trots att det senaste försöket misslyckades.

– Det sitter en snygg superhunk på en bild, men sen när vi ses är han världens tråkigaste, säger hon.

Pernilla Wahlgren, 51, firar midsommar med familjen i föräldrahemmet på Norra Lagnö i Stockholms skärgård – en årlig tradition.

– Mamma och pappa har öppet hus och det får komma hur många som helst. Alla mina bröder spelar gitarr, så den brukar åka fram på kvällarna och vi sitter nere vid bryggan och sjunger, säger hon.

Vanligtvis innebär sommaren fullspäckade veckor med uppträdanden. Men i år gör artisten en helomvändning, för första gången ska hon vara ledig. 

”Du ska samla kraft”

Pernilla Wahlgren berättar att hon tog beslutet tack vare sin manager Lasse Karlsson, som satte ner foten när sommarens förfrågningar började ramla in.

– Han sa: ”Nu tackar vi nej, du ska samla kraft”. Det senaste året har jag jobbat sjukt mycket. De flesta brukar ha en tv-produktion – jag hade dubbla tv-produktioner, podcast, blogg och turnéer. Det var allt på en gång, och ingen ledighet, säger hon och fortsätter:

– När jag ser tillbaka och räknar upp allt jag har gjort samtidigt så slår det mig: Gud, att jag inte gick in i väggen, hur fick jag ihop det? Att man både vågar och har råd att säga nej, det har blivit jätteviktigt.

Under våren har inspelningarna av årets julkalender, där Pernilla Wahlgren spelar tomtemor, pågått parallellt med realityserien ”Wahlgrens värld”. 

Samtidigt avslutade hon sin 1,5 år långa turné med föreställningen ”Kort, glad och tacksam”, som setts av 135 000 svenskar. I januari kommer den uppföljande showen ”Pernilla Wahlgren har hybris”. Enligt artisten är det energin från publiken som gör att hon orkar hålla sitt höga tempo.

Drömhus på solkusten

Förra året köpte Pernilla Wahlgren sitt drömhus på spanska solkusten. Ett rosa hus med stor terrass och en fantastisk utsikt över takåsar och hav, öppen spis, gästrum och allt som kan tänkas behövas för att alla barnen och vänner ska få plats och trivas. Där ska artisten vara i sommar tillsammans med sina barn, Oliver, 29, Bianca, 24, Benjamin Ingrosso, 21, och Theo Wahlgren, 12.

– I Spanien kan jag koppla av. Jag landar där, och känner inte att jag behöver aktivera mig hela tiden. Jag kan bara vara kvar i byn där jag bor och ta det lugnt. Jag och Theo kommer att åka ner, och så har jag sagt till de stora barnen att de får komma hur mycket de vill, säger hon.

Pernilla Wahlgren utesluter inte romantik i sommar, hon vill träffa den rätte. Men artisten menar att hon sitter i en svår sits: Hon söker inte en ung partner – samtidigt kan män i hennes egen ålder vara gubbiga. 

– Det är ett dilemma. Jag är inte ute efter unga killar, men attraheras inte av äldre män heller. En del som är 50 år ser ut som gubbar, säger hon.

Bortkastad tid

Pernilla Wahlgren har testat kärlekslyckan via dejtingappar, men det har lett till en del besvikelser. Artisten berättar om en upplevelse där ett attraktivt yttre inte visade sig stämma med de inre kvalitéer hon söker hos en man. Pernilla Wahlgren hade höga förväntningar på dejten – i stället var det bortkastad tid och hon såg till att det fick ett snabbt avslut.

– Det sitter en snygg superhunk på en bild, men sen när vi ses är han världens tråkigaste. Då har jag lagt ner en timme av mitt liv i onödan på honom, säger hon och fortsätter:

– För mig är det så otroligt viktigt med humor, och den kemin uppstår först när man ses. Jag har helt lagt ner att dejta, men hoppas på att det sker ett möte någon gång.

Innan det är dags att ta semester återstår en tv-inspelning. Efter midsommar medverkar Pernilla Wahlgren i ”Stjärnorna på slottet”, som visas på SVT i vinter. I årets upplaga möter tittarna också Måns Möller, 44, Julia Dufvenius Wollter, 43, Dragomir Mrsic, 49, och Björn Kjellman, 56. 

Men det var inte helt självklart för Pernilla Wahlgren att vara med i programmet – hon hade ett villkor när det gäller de andra deltagarna.

– Jag älskar Björn Kjellman och vet redan att jag kommer att ha jättekul med honom. De andra är jag nyfiken på, det ska bli mysigt och intressant att få hänga med dem. Det var viktigt för mig att det blev ett skönt gäng, där jag passar in. Årets konstellation landade väldigt rätt. Jag kände att då vågar också jag tacka ja, säger hon.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.