Stellan Skarsgård har träffat Alexanders flickvän Kate Bosworth och säger att relationen är seriös. Foto: Emil Nordin
Stellan Skarsgård har träffat Alexanders flickvän Kate Bosworth och säger att relationen är seriös.  Foto: Emil Nordin

Stellan Skarsgård om Alexanders flickvän: "Hon är trevlig"

Publicerad
Uppdaterad
Stellan Skarsgård jobbar i hela världen men återvänder alltid till Södermalm. Han älskar att laga mat och umgås med familjen.
När han var i USA nyss såg han till att träffa både Alexander och hans nya
kärlek Kate Bosworth.
- Hon är trevlig, säger Stellan och bekräftar relationen som seriös.
För ett år sedan blev skådespelaren Stellan Skarsgård, 59, pappa för sjunde gången.
- Han heter Ossian, säger Stellan stolt och berättar att han även varit pappaledig.
Mamman heter Megan Everett Skarsgård, 34. Expressen kunde som första tidning visa bild på det nyblivna paret den 18 december 2007. Hon härstammar från Irland och jobbar också inom filmbranschen. I juni samma år hade Stellan i ett öppet brev till pressen berättat om sin separation från My Skarsgård, 53, som han varit gift med i 32 år. Och i januari förra året gifte sig Stellan med Megan.

Är familjekär

När Extra träffar honom är han precis hemkommen från USA där han spelat in storfilmen "Thor" i öknen i Santa Fe.
- Kallt som fan var det, men väldigt kul. Kenneth Branagh (regissör, red:s anm) är otroligt rolig, man skrattar så man skriker under inspelningen. Och Natalie (Portman, reds anm) är så otroligt bra. Och smart. Synd att hon är vegan bara. Så osexigt, ha, ha.
Trots att familjen är utspridd emellanåt försöker familjekära Stellan se till att de ses så ofta det går.
- Jag tar med mig familjen på inspelningar så ofta det går och bjuder in hela stora familjen flera gånger i veckan då jag lagar mat.
Och under inspelningen i USA kom sonen Alexander, 33, som numera bor i Los Angeles, och hälsade på. Men han kom inte ensam utan hade med sig skådespelerskan Kate Bosworth, 27, som han kopplats samman med på sistone.
- Ja, de kom båda två till inspelningen vilket var roligt, säger Stellan. Hon är trevlig.

Seriös relation

Detta bevisar att relationen mellan vår svenske hunk och Kate är på allvar då han tar med henne till sin familj.
- Vi har träffats tidigare också, avslöjar Stellan.
I slutet av juli ska han börja spela in Lars von Triers nya film "Melancholia" där han ska spela far åt sin egen son Alexander.
- Det är kul. Han är ju en bra skådis. Så det är trevligt.
Hur känns det går så bra för honom i USA?
- Det känns alldeles utmärkt för han har jobbat så hårt för det. Det är väldigt kul att det går så bra. Att talang och arbete uppskattas.
Ber dina skådespelande barn dig om råd ibland?
- Nej, ingen av dem har gjort det. Det är inte mycket att tipsa om. Alexander har ju varit där och slitit länge nu att han kan det bättre än jag. Jag är ju aldrig där. Jag åker ju bara dit och jobbar.
Stellan bor på Södermalm och skulle aldrig kunna tänka sig att bo i USA.
- Det vill jag absolut inte. Allt är så karriärsinriktat där och allt umgänge handlar bara om business. Sedan passar inte det amerikanska systemet för mig. Jag tycker man ska betala skatt och ha gratis skolor. USA är ett u-land.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag