Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Solsidan-profilernas kärlekshemligheter

Större delen av ”Solsidan”-gänget.
Josephine Bornebusch och Erik Zetterberg. Foto: MAGNUS JÖNSSON
Hanna och Henrik Dorsin. Foto: SARA STRANDLUND
”Solsidan” är en av Sveriges allra mest omtyckta serier – och det kommer fler säsonger.
Feliz och Clara Herngren. Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES
Mia Skäringer och Gabriel Lazár. Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES
1 / 7

En snål och ihärdig granne, barn som inte vet vad en lägenhet är och knakande förhållanden. 

"Solsidan" gör comeback. 

Men bakom serien blomstrar äktenskapen. Här är kärlekshemligheterna bakom succéserien. 

En av Sveriges mest omtyckta serier "Solsidan" kommer tillbaka – med tre hela säsonger. Det avslöjade Felix Herngren, 51, för DN i oktober. 

Herngren, som är en av personerna bakom serien, har tidigare berättat att han hämtar mycket inspiration från sitt eget liv till serien. 

– I den här har jag verkligen haft glädje av min tragiska skilsmässa, berättade han om filmen "Solsidan" när han gästade "Hellenius hörna". 

Men i "Solsidan" brister inte bara hjärtan utan kärleken frodas också. Här är skådespelarna egna kärlekshemligheter. 

Josephine Bornebusch som ”Mickan” är gift sedan åtta år tillbaka. Foto: TV4

"Mickan"

Josephine Bornebusch, som spelar Mickan, är i verkligheten gift med Erik Zetterberg – och har varit det i åtta år. 

Förra året flyttade hon till USA för kärlekens skull. 

– Det är vårt gemensamma beslut. Min man har fått jobb där, och då kände vi att det är ju en rolig grej att åka dit några år med barnen. De är inte så stora än, så det blir inte en jättestor förändring för dem. Det blir ett äventyr, sa hon i samband med flytten. 

 

 

Johan Rheborg som spelar ”Fredde” är gift med sin fru Kristina sedan 1994. Foto: TV4

"Fredde"

"Fredde" som spelas av Johan Rheborg är även han gift. Sedan 1994 har han och frun Kristina Rheborg kilat stadigt. Till "Året runt" har han berättat att han skulle kunna skriva en hel bok om hur man får ett förhållande att hålla i längden. 

"Det gäller att acceptera att saker och ting går upp och ner. Det blåser åt olika håll och man förändras. Dessutom är det ju en stor fördel om man kompletterar varandra", förklarade han då. 

 

Henrik Dorsin, som spelar ”Ove” är gift med Hanna Dorsin, även hon skådespelare. Foto: TV4

"Ove"

Henrik Dorsin, seriens snålaste person "Ove", är precis som i serien gift. Men inte med "Anette" utan med Hanna Dorsin som också är skådespelare. För dem är humorn viktig och de pekar på vikten att låta individerna och personligheterna vara som de är. 

– Det går ju inte att försöka forma om varandra. Ett förhållande handlar snarare om att göra varandra till bättre människor, har Dorsin sagt till tidningen Land. 

 

 

Malin Cederbladh, spelar ”Anette” och ganska hemlig om sitt egna kärleksliv. Foto: PÄR BÄCKSTRAND/TV4

"Anette"

Malin Cederbladh, eller "Anette" som hon kallas i "Solsidan" är ganska hemlig med sitt kärleksliv men enligt Aftonbladet var hon särbo i april i år. Däremot avslöjade hon i samma intervju att hennes rollfigur "Anette" har varit otrogen mot sin make "Ove". 

– Det var ute i skärgården, med Annas (Mia Skäringer) bror Palle. Magnus Krepper spelade honom. Det kom aldrig fram till Ove, jag tror Anette ångrade sig bittert och har strukit ett streck över detta, sa hon då. 

 

Felix Herngren, som spelar ”Alex” är sedan 2005 gift med Clara Herngren. Foto: PÄR BÄCKSTRAND/TV4

"Alex"

Felix Herngren har en skilsmässa i bagaget men är sedan 2005 gift med Clara Herngren. Tre veckor in i förhållandet flyttade de ihop. 

– Jag var tvärsäker på att Clara är kvinnan i mitt liv. Det får vara värt allting. Jag var så övertygad att det var rätt och nu var det bara kriga för att få ihop allt, har Felix Herngren sagt i "Tillsammans med Strömstedt". 

Han har tidigare också berättat att knepet för att få kärlek att blomstra är "Bolibompasex", alltså passa på när barnen är upptagna med annat. 

 

 

Mia Skäringer, som spelar ”Anna” är sedan tre år tillbaka gift med Gabriel Lazár. Foto: TV4

"Anna"

Det var under 2010 som Mia Skäringer gick in i väggen. Då hade hon nyligen gått igenom en jobbig separation – mitt i den tuffa tiden träffade hon Gabriel Lazár som var ett stort stöd.  

– Det var asbra att träffas i den situationen, annars hade det nog aldrig blivit nånting. Jag hade bestämt mig för att typ aldrig mer släppa in nån, så det var väl bra att han smet in när jag mådde som jag gjorde, har hon sagt till GT. 

Paret gifte sig i Thailand för tre år sedan. 

De tre nya säsongerna av "Solsidan" planeras ha premiär 2019, 2021 och 2023.