Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sofia Wistams utmaning med exmannen Orups fru

Orups oro för sonens karriärsval
Sofia Wistam och maken Magnus.
Foto: PELLE T NILSSON / SPA
Sofia Wistam.
Foto: OLLE SPORRONG
Thomas ”Orup” Eriksson.
Foto: OLLE SPORRONG

Sofia Wistam och Thomas ”Orup” Eriksson var det hetaste kändisparet på 90-talet innan de gick skilda vägar.

Nu berättar programledaren om bonusfamiljelivets utmaningar – och vad hon tycker om sin exmans nya hustru.

– Hans fantastiska fru! säger Sofia Wistam.

Programledaren Sofia Wistam, 53, och artisten Thomas ”Orup” Eriksson, 61, var 90-talets hetaste kändispar. De gick skilda vägar 1996, men hade innan dess hunnit få sonen Kid Eriksson, 29, tillsammans. 

Efter att Sofia Wistam och Orup skilt sig fann de båda kärlekslyckan på nytt. 2000 gifte sig Orup med Pernilla Eriksson, 47, och tre år senare var det Wistams tur att säga ja till sin Magnus Wistam, 51. De båda har också fått fler barn tillsammans med sina nya livskamrater. 

I sin podcast ”Wahlgren och Wistam” delar Sofia Wistam av sig om livet som orolig tonårsmamma – med barn som inte kommer hem, sover över hos kompisar men glömmer bort att ringa eller har en telefon utan batterier. 

Programledaren menar att hon inte haft de problemen med den äldsta sonen, som hon har tillsammans med Orup. Innan tonårsperioden bröt ut hann sonen flytta hem till sin pappa och hans nya fru, vilket gjorde att de fick ta den biten.

Sofia Wistam menar att det inte bara var Orup som tog stort ansvar – utan även hans livskamrat Pernilla. I samma mening avslöjar programledaren att hon tycker att exmakens fru är av en särskild kaliber.

– Han och hans fantastiska fru fick hela den här tonårsrevoltgrejen, säger Sofia Wistam i podcasten.


Orup är inte bara pappa till Kid. Han har också fyra barn tillsammans med frun Pernilla.
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

Sofia Wistam: ”Blir lite speciellt”

För Expressen berättar Sofia Wistam att hon kände sig trygg med att exmaken och hans fru tog den stora delen av ansvaret.

– Det blir lite speciellt. Men de var ju fantastiska, så det var inget problem alls, säger Sofia Wistam.

Wistam har tidigare berättat om skilsmässan från Thomas ”Orup” Eriksson och hur jobbigt uppbrottet var.

– När vi separerade var det rätt tufft. När man är mamma och ens barn är väldigt pappig, sa Sofia Wistam i ”Wahlgren & Wistam”, och fortsatte:

– Han var ledsen när vi skulle vara hos mig och det var så klart hjärtskärande. Att man skulle ha det så där jämt varannan vecka.


Sofia Wistam har en nära relation med sonen Kid, som i dag är medlem i bandet Tjuvjakt.
Foto: Instagram

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.