Sofia och Carl Philip fastnade på bild när de lämnade prinsens lägenhet tillsammans. Paret ska även ha setts handla flera gånger i den lokala matbutiken vid Järntorget i Gamla stan. Framtiden för paret är dock osäker då Sofia planerar att resa till Afrika för volontärarbete och prinsen ska fortsätta sina studier på Lantbrukaruniversitetet i Skåne. Foto: Roger Vikström
Sofia och Carl Philip fastnade på bild när de lämnade prinsens lägenhet tillsammans. Paret ska även ha setts handla flera gånger i den lokala matbutiken vid Järntorget i Gamla stan. Framtiden för paret är dock osäker då Sofia planerar att resa till Afrika för volontärarbete och prinsen ska fortsätta sina studier på Lantbrukaruniversitetet i Skåne. Foto: Roger Vikström

Sofia Hellqvist sover över hos Carl Philip

Publicerad
Uppdaterad
Här lämnar Sofia Hellqvist och Carl Philip prinsens
lägenhet vid Slottsbacken en tidig morgon.
I största hemlighet har hon sovit över hos sin pojkvän. Nu planerar
paret för en sommar tillsammans.
Det var relationen som överraskade de flesta. Prins Carl Philip, 30, tillsammans med före detta dokusåpadeltagaren Sofia Hellqvist, 25. De träffades redan för två år sedan, men förra hösten började de umgås intensivt efter att han blivit singel.
Få i prinsens omgivning trodde till en början på relationen mellan Carl Philip och Sofia, men prinsen lyssnade inte på alla olyckskorpar.

Sover hos prinsen

Han har personligen inte gått ut med att Sofia Hellqvist är hans nya flickvän och på direkt fråga har han till och med sagt: "Jag är singel".
Men de nytagna bilderna som Extra kan publicera visar något helt annat. De är tagna en tidig morgon vid Stockholms slott och visar hur Carl Philip och Sofia lämnar hans lägenhet. I största hemlighet har hon nämligen den senaste tiden fått sova över hemma hos Carl Philip som bor i ett angränsande hus till slottet. De har umgåtts flitigt hemma hos Carl Philip och flera gånger har paret setts i den lokala matbutiken vid Järntorget i Gamla stan.
Sofia har legat väldigt lågt på sistone men håller enligt uppfgiter till Extra på att starta upp en hjälporganisation i Afrika. Den 5 september förra året reste hon på en två månader lång volontärresa till Ghana där hon besökte barnhem, hjälpte till att bygga kvinnocenter och samlade in pengar till välgörenhet. Nu är det den typen av hjälparbete som Sofia Hellqvist vill ägna sig åt.

Framtiden är oklar

Carl Philip lägger ännu en tid sitt fokus på studierna vid Alnarps lantbrukaruniversitet i Skåne där han pluggat sedan våren 2009, vad som händer sedan är oklart.
- Han fortsätter sina studier. I alla fall under våren, tills terminen är slut, sedan får vi se, berättar hovet.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag