Simon Monjack dog av lunginflammation, precis som hustrun Brittany Murphy, bekräftar rättsläkaren Ed Winter. Foto: Bryan Bedder
Simon Monjack dog av lunginflammation, precis som hustrun Brittany Murphy, bekräftar rättsläkaren Ed Winter. Foto: Bryan Bedder

Simon Monjack dog av lunginflammation

Publicerad
Uppdaterad
Simon Monjack dog av lunginflammation, precis som hustrun Brittany Murphy.
Det bekräftade rättsläkaren Ed Winter på onsdagen, skriver AP.
- Brittany kunde ha överlevt om hon gått till en läkare och Simon tror jag hade kunnat göra samma sak, säger Winter till nyhetsbyrån.
Skådespelerskan Brittany Murphy dog den 20 december 2009 i lunginflammation. Några månader senare, den 23 maj, hittades även hennes man Simon Monjack död parets gemensamma hus.

Förstorat hjärta

Monjack, 40, hade ett förstorat hjärta och det har spekulerats i om orsaken till manusförfattarens plötsliga död kan ha varit en hjärtattack. Men det tillbakavisar rättsläkaren Ed Winter på onsdagen. Han säger att de mediciner som hittades i Monjacks kropp inte kan ha orsakat hans död.
Enligt Winter dog Monjack av lunginflammation precis som hustrun Brittany Murphy, skriver AP.

"Brittany kunde ha överlevt"

Winter säger också att att skådespelarparet inte tog hand om sig själva.
- De sökte inte medicinska råd från läkare. Brittany kunde ha överlevt om hon gått till en läkare och Simon tror jag hade kunnat göra samma sak, säger han enligt nyhetsbyrån.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag