Schenkenberg jagad av svenska stalkers

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Marcus Schenkenberg är populär bland kvinnorna. Så populär att de ringer till hans hotell - om och om igen.
Foto: Olle Sporrong

Marcus Schenkenberg jagas av stalkers.

Flera närgångna kvinnor har ringt till hans hotell i Stockholm - och nu har super-modellen tvingats vidta säkerhetsåtgärder.

- Det är inte första gången, säger han till EXTRA.

Lite oförutsett blev Marcus Schenkenberg en av de deltagare som höll sig kvar längst i årets omgång av "Let's dance". Vilket innebär att det blivit nästan fyra månader totalt på hotell för fotomodellen, som normalt bor i New York.

TV4 har flera gånger under våren visat det tillfälliga hemmet i bild, i tv-inslagen som dokumenterar de tävlandes vardag.

Och exponeringen har lett till att Marcus Schenkenberg fått flera oönskade telefonsamtal till sitt hotellrum på fashionabla Östermalm i Stockholm.

- Det har ringt folk som bara: "Hej Marcus, nu undrar du säkert vem det är som ringer. Jag ville bara säga att jag tycker att du ska slappna av i tv", berättar han.

Slängt på luren

Det är uteslutande kvinnor som hört av sig.

Den 43-årige hunken har vid upprepade tillfällen fått slänga på luren.

- Samma personer har ringt flera gånger. Men nu har jag sagt till i receptionen att de inte får släppa igenom några samtal utan att kolla med mig först, säger han.

Men trots de ovälkomna kontaktförsöken är Marcus Schenkenberg inte särskilt orolig - och han har varit med om värre saker under sina många år som framgångsrik modell i Europa.

- Det är inte första gången jag råkat ut för stalkers, det har hänt förut. I Paris en gång var det en man som ringde mig mitt i natten och sa att han skulle komma över. Jag flög upp ur sängen och bommade igen porten. Det var lite läskigt.

Sällan farliga

Enligt kbt-terapeuten och Extras psykolog Maria Farm är stalkers i regel inte farliga för kända personer:

- Det brukar vara mycket snack och lite verkstad. Det handlar ofta om passiva, socialt vacklande människor som längtar efter närhet och ömhet, och som skulle bli ganska blyga om de verkligen fick komma nära den de åtrår, säger hon.

Svenska kändisar som råkat ut för stalkers

Ace of Base-stjärnan Jenny Berggren, 39, knivattackerades på 90-talet av en tysk kvinna i sitt föräldrahem.

Bloggaren Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 21, har tagit emot flera dödshot via mejl och brev från okända människor.

Nyhetsankaret Petra Nordlund, 43, förföljdes och mordhotades under många år av en medelålders man.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.