Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Sara skriver själv om skräck-kärleken

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Ett år efter genombrottet med "Spring för livet" i Melodifestivalen skriver nu Sara Varga om bakgrunden till texten på sin blogg.
Foto: Robban Andersson

Ett år efter "Spring för livet" - nu berättar sångerskan Sara Varga om hur en ex-pojkvän förstörde stjärnans liv. "Det finns ingen som vet hur mitt liv eller vårt liv såg ut", skriver hon.

För knappt ett år sedan gjorde Sara Varga, 29, succé i Melodifestivalen med sitt bidrag "Spring för livet".

 Den känslosamma texten gav upphov till många spekulationer - men först nu väljer sångerskan att berätta om vad hon utsattes för av en expojkvän.

 "Men jag var kär, till en början så jag såg mellan fingrarna med väldigt många saker och "stod ut" . Han slog aldrig, mig, men det finns tusen andra sätt att göra en människa illa, kränka och skada någon väldigt illa psykiskt.", skriver hon i sin blogg.

"Misshandlade min vän"

 Tiden efter deras förhållande blev ett helvete - ex-pojkvännen fortsatte att terrorisera henne.

 "Jag träffade en annan kille kort efter detta och kände att jag återigen började få tillbaka lyckan och livet. Men den lyckan blev kort, för i samma stund som mitt ex då fick reda på detta så deklarerade han för oss båda att våra liv nu "var över" för att använda hans ord. Han skulle förstöra våra liv, framför allt mitt, då jag hade vanärat hans heder."

 Det blev snart värre.

 "Mitt ex misshandlade min vän och slängde ut honom ur min lägenhet. Och skickade ut honom med orden "om du någonsin kommer nära Sara igen så ska jag döda dig". Jag vågade inte polisanmäla honom, vilket vi borde gjort", skriver 29-åringen.

Han tog kontakt igen

 I samband med Saras medverkan i Melodifestivalen kontaktade ex-pojkvännen henne.

 "Jag är så genuint ledsen att jag behövde skriva "Spring för livet" och jag var livrädd för hur han och hans allierade skulle reagera. Dagen efter Melodifestivalen hörde han mycket riktigt av sig och frågade om jag skulle avslöja honom", bloggar Sara.

 EXTRA har varit i kontakt med Sara Varga som inte vill kommentera vidare, utan hänvisar till bloggen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.