Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Sanna Lundells utbrott – efter Persbrandts sexscen

”Lite vargdräkter är vardag”, har Persbrandt tidigare sagt.
Skådespelaren Mikael Persbrandt och konstnären Anna Odell vid lanseringen av hennes film ”X&Y” 2018.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
Mikael Persbrandt spelar mot Gillian Anderson i Netflix-serien ”Sex Education”.Foto: Stella Pictures
Sanna Lundell berättar för EXTRA att hon och Mikael Persbrandt är lyckligare än någonsin och har tankar på att gifta sig.Foto: JONAS EKSTRÖMER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Sanna Lundell berättar om sitt utbrott i sin podd.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Mikael Persbrandt och Sanna Lundell anländer till Polarpriset 2016.Foto: TT NYHETSBYRÅN
Anna Odell regisserade ”X&Y”.Foto: HENRIK JANSSON / GT/EXPRESSEN
1 / 7

Sanna Lundell är van vid att se sin partner Mikael Persbrandt göra sexscener i filmer – men en bioupplevelse fick henne att reagera kraftigt.

Sanna Lundell menar att hon mådde dåligt av att se sexscenerna i Anna Odells senaste film ”X&Y”.

– Fy fan att behöva göra det där, jag blev sjukt illa till mods. Jag tyckte det kändes som han blev övergreppad, säger hon i sin podcast ”Supermorsorna”.

Journalisten Sanna Lundell, 40, och skådespelaren Mikael Persbrandt, 55, är inne på sitt fjortonde år tillsammans.

Under sommaren har Mikael Persbrandt varit utomlands och spelat in en ny säsong av hyllade tv-serien ”Sex Education”. Gillian Anderson, 51, spelar en känd sexterapeut som blir kär i sin svenska hantverkare, spelad av Persbrandt.

Nu berättar Sanna Lundell om sina tankar kring Mikael Persbrandts sexscener. Hon tar bladet från munnen i podcasten ”Supermorsorna” som hon har tillsammans med kollegan, journalisten Ann Söderlund, 47.

– Det är ett jättekonstigt jobb ju, att vi har bestämt att skådespelare ska kunna vara fysiska med varandra framför en kamera och spela att de är kära. Det är helt bisarrt egentligen när man tänker på det från ett utifrånperspektiv, säger Sanna Lundell.

Sanna Lundell berättar att hon inte känner någon svartsjuka alls. När hennes sambo är i väg på inspelningar tänker hon inte ens på att han gör intima scener.

Men Sanna Lundell menar att det finns en sexscen som fick henne att må dåligt. Det var i Anna Odells, 45, film ”X&Y” från 2018, där både regissören själv och Mikael Persbrandt spelar versioner av sig själva.

”Blev hårt exploaterad”

– Jag tyckte att han blev så hårt exploaterad. Han skulle spela dels sig själv och skulle vara en påsättare på ett gammalt unket machosätt. Fy fan att behöva göra det där, jag blev sjukt illa till mods. Jag tyckte det kändes som han blev övergreppad, säger Sanna Lundell i podcasten och fortsätter:

– När jag gick ut från den biografen så tänkte jag: ”Fy fan kärring, hur har hon kunnat göra så här mot dig?”. Han sa: ”Ta det lugnt”, han fick lugna ner mig. Det var väldigt hemskt. 

EXTRA har sökt Anna Odell utan framgång, men i samband med premiären kommenterade regissören de uppmärksammade sexscenerna:

– Om man jobbar med en film som handlar om dekonstruktionen av en alfahanne, som den mediala bilden av Mikael är, så är det en ganska given del att sexualitet kommer in i det, sa hon.

– För folk som Mikael Persbrandt är det väl ganska vanligt att man hamnar i sådana här situationer framför kameran. Det är sådant ens partner får räkna med om man är skådespelare tänker jag.

EXTRA har sökt Sanna Lundell.

Prognos: Det blir sommarväder kommande dagarna.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.