Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Sanna Lundells kärleksbesked – nya löftet till Mikael Persbrandt

Se parets gemensamma gård
Sanna Lundell och Mikael Persbrandt är starkare tillsammans än någonsin. Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
”Kom hem nu älskling. Jag vill åka till Norge med dig. Och till Como. Gå längs gatorna i Cannes. Snacka hål i huvudet på dig. Skratta med dig och åt dig. Ha hjälp att uppfostra de ostyriga. Gränsa de gränslösa. Vill bada i din energi och surfa på din kraft. Kom nu för jag älskar dig!”, skriver Sanna Lundell i en kärleksförklaring till Mikael Persbrandt på Instagram. Foto: Instagram
Sanna Lundell och Mikael Persbrandt har hittat en balans i sin relation. Foto: Stella Pictures
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM

Sanna Lundell och Mikael Persbrandts relation präglades länge av stormiga upp- och nedgångar, men för några år sedan vände allt.

Efter tio år som särbos tog paret beslutet att köpa sitt drömboende och flytta ihop – nu berättar Sanna Lundell om bröllopsplanerna.

– Våra barn är ganska drivande i den här frågan, säger hon. 

Journalisten Sanna Lundell, 40, och skådespelaren Mikael Persbrandt, 55, har varit tillsammans 14 år, relationen har till och från beskrivits som stormig.

Paret har gått skilda vägar flera gånger, för att sedan återförenas. Under större delen av tiden har de levt som särbos med separata boenden. Tillsammans har de tre barn – Igor, 12, Lo, 9, och senaste tillskottet Fox, snart 1. Sanna Lundell har även 18-åriga dottern Olga från den tidigare relationen med artisten Wille Crafoord, 53.

Sanna Lundell har länge varit öppen med sin uppväxthistoria och hur den format henne. I egna SVT-serien ”Djävulsdansen” berättade Sanna Lundell om sitt medberoende, ett ämne hon också skrivit en bok och föreläser om tillsammans med kollegan och bästa vännen Ann Söderlund, 47.

– Jag är uppvuxen med en mamma som var bipolär och stundtals missbrukade alkohol och tabletter. Min pappa är alkoholist och har varit nykter i omgångar, nu är han inte det. Det innebär att jag har fått medberoendet i modersmjölken, det sitter i ryggraden, har Sanna Lundell berättat för Expressen tidigare.

LÄS MER: Persbrandts öppna ord om sexscenen: ”Inte helt vanligt” 

Lundell och Persbrandts stora vändning

Även Mikael Persbrandt har ett förflutet med alkohol- och drogproblematik. I januari 2015 gjorde Mikael en utredning som visade att han har bipolär diagnos. Den gemensamma bakgrunden tror Sanna Lundell gör paret till en stark duo.

– Jag lever tillsammans med en man som både haft en beroendeproblematik, är utredd och bipolär. Micke är som en freudiansk milkshake av båda mina föräldrar. Vi förstår varandra som bror och syster, har Sanna Lundell tidigare sagt till Expressen.

Efter tio år som särbos kom den stora vändningen. Sanna Lundell och Mikael Persbrandt kände sig nu redo för ett liv tillsammans på heltid, och köpte sitt drömboende i lantlig miljö. Den lyxiga herrgården som ligger i Norra Sorunda, några mil utanför Stockholm, har en stor pool och ett stall.

Sanna Lundell menar att den hjälp som Mikael Persbrandt fick med sjukdomen var en av de bidragande faktorerna som gjorde att paret vågade ta steget och till slut flytta ihop.

– En av de största konfliktpunkterna för mig har varit tillitsbrist, att inte kunna tro på att livet vill mig gott. Men efter tio tillsammans så har vi lyckats bevisa det för varandra, det har hänt mycket i vår relation. Jag har jobbat mycket med mitt medberoende och Micke fick hjälp med den bakomliggande problematiken, bipolära sjukdomen. Det förändrade allt, säger hon till tidningen Allas.

LÄS MER: Sanna Lundells bebislycka med Mikael Persbrandt  

Öppnar upp för giftermål

Sanna Lundell har tidigare varit skeptisk mot tvåsamhetsnormen, men efter tre år som sambo har hon insett att det också finns fördelar. För Expressen berättar hon att relationen med Mikael Persbrandt i dag är starkare än någonsin.

– Det är lätt att hamna i gamla vanliga strukturer, drivna om vad en man och en kvinna ska göra i ett hem när man är sambor. Men eftersom att vi har varit särbor så länge så har vi redan benat ut det där, säger hon.

Sanna Lundell har till och med börjat omvärdera tanken på giftermål, som hon tidigare varit emot.

– Jag kan väl verkligen se poängen med att gifta sig och att det är en ”en gång i livet-upplevelse” som man kanske inte vill missa, om man har hittat den stora kärleken i sitt liv och det inte finns någon tvekan om det, säger hon och fortsätter:

– Men jag är inte så intresserad av brudklänningar. Jag är ingen bridezilla och har aldrig varit. Mina vänner har ju verkligen tyckt att det där har varit så kul och hållit på med brudklänningar och planera bröllop och så. Det tycker jag mer är jobb men däremot själva gesten tycker jag är väldigt vacker, att man förenar sig i en ceremoni. 

Sanna Lundell menar att förhoppningar om en härlig bröllopsfest finns från flera familjemedlemmars håll.

– Vi har ingenting som är bestämt eller bokat. Så långt har vi inte kommit, men våra barn är ganska drivande i den här frågan, säger hon. 

LÄS MER: Sanna Lundells uppgörelse med Persbrandt 

Sanna Lundell ser ljust på framtiden även när det gäller karriären. Just nu skapar hon en ny kokbok tillsammans med Ann Söderlund, ”Söndagsmiddag med Ann och Sanna”, som släpps i oktober.

– Det är en hyllningsbok till kvinnor i våra liv, som har matat oss i alla år. Den är faktiskt väldigt rolig. Det har varit ett stort nöje att få jobba med den här boken, säger hon. 

https://www.instagram.com/p/B0A9m4lIqDJ/