Sanna Lundell: Hade en vakt dygnet runt

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Sanna Lundell har haft en stalker i sitt liv förut, men då förföljde denne hennes pappa. I dag tänker hon på att det kan hände henne eller särbon, Mikael Persbrandt.
Foto: Stefan Söderström

Mikael Persbrandts särbo Sanna Lundell har stigit rakt in i den plågsamma världen med stalkning.

Hon berättar nu själv om rädslan att bli utsatt.

- Det är klart att jag tänker på det, säger hon till Extra.

I TV3-programmet "Stalkers" tar Sanna Lundell, 34, och Hasse Aro, 55, upp fall med människor som är utsatta för olika typer av stalkning. Ett problem som var mer omfattande än vad Sanna först hade kunnat tro.

- Jag har fått en insikt i hur jobbigt det faktiskt är att leva med den här typen av problem, säger hon till Extra.

Det finns många olika typer av förföljelse, men den vanligaste formen uppstår oftast efter att en relation tar slut.

Ofta kändisar

- Kvinnan vill avsluta, mannen går inte med på det utan börjar då trakassera och hota för att vinna henne tillbaka, säger Sanna.

En annan typ av stalkning är den som riktar sig mot kändisar. Något som den före detta "Bonde söker fru"-deltagaren Susanne  Brännemo, 45, fått uppleva.

En okänd man bombarderade henne med mejl, sms och telefonsamtal. Först efter hennes medverkan i "Stalkers" kunde mannen gripas.

Sanna Lundell är också en del av kändisvärlden i och med sitt särboförhållande med Mikael Persbrandt och som välkänd kolumnist. Men själv har hon inte blivit förföljd.

När hon var liten var däremot hennes pappa Ulf Lundell, 62, utsatt. Det gick så långt att en person tog sig in i familjens hem när Sanna och hennes bröder var ensamma hemma.

- Under en period hade vi en Securitas-vakt med hund som bodde hos oss dygnet runt, har hon tidigare sagt till Extra.

Är redo

Och tankarna på att själv drabbas har trots allt dykt upp i samband hon har blivit varse storleken på problemet.

- Ja, absolut. Det är klart att jag tänker på det. Men samtidigt känner jag mig väl förberedd på att handskas med det. Men risken finns alltid för alla människor, ingen går säker, säger Sanna Lundell till Extra.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.