Martina Haags vändning efter uppbrottet med Erik

Foto: OLLE SPORRONG
Martina Haag.
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Martina Haaf har skilt sig från Erik Haag.
Foto: OLLE SPORRONG

Martina Haag skrev den bok hon själv hade behövt under brinnande skilsmässa – om att bli lämnad och krossad.

Nu berättar författaren om hur hon fortsatte bearbeta sorgen efter det att romanen kommit ut, och hur livet som singel är i dag.

– Jag var inte klar, säger hon i podcasten ”Bathina”.

Författaren Martina Haag, 55, har fyra barn med ex-maken Erik Haag, 52, och trivs som bäst när hon har familjen och vännerna runt sig. 

Sedan skilsmässan 2014 har Martina Haag inte officiellt visat upp någon ny partner vid sin sida. Nu berättar hon om sitt singelliv – och vad hon gör med sin tid när hon är ensam.

– Jag älskar att vara själv. Jag åker i väg och sätter mig någonstans, och skriver, skriver och skriver. Så sticker jag ut och springer, och fortsätter skriva, skriva, skriva, säger Martina Haag i en intervju med Bathina Philipson i podcasten ”Bathina”.

– Jag tycker att det är jättebra att lära sig att vara själv, det är då du blir vuxen.

Martina Haag och Erik Haag var gifta i 18 år.
Foto: YLWA YNGVESSON

Efter skilsmässan gav Martina Haag ut romanen ”Det är något som inte stämmer”, en nattsvart skildring av sorgen i att bli lämnad.

– Jag ville skriva en bok som jag själv hade behövt under brinnande skilsmässa. Det som är spännande är att flera terapeuter använder den i sin terapi med folk som ska sorgebearbeta. Den följer alla stegen man går igenom, särskilt om man blir lämnad. Jag får fortfarande jättemycket brev från folk som tycker att den har hjälpt dem, säger hon i ”Bathina”och fortsätter:

– Sen kom jag på att jag inte alls var klar, eller hade skrivit klart om skilsmässor. Det finns den andra delen, resten av familjen. Jag hade bara skrivit ur den lämnades perspektiv. 

”Nu är jag så trött på skilsmässor”

Martina Haag skrev nästa roman på temat skilsmässa, ”Livet går så fort men ändå så långsamt” (2017). Den här gången ville hon undersöka hur en familjs splittring påverkar barnen, och huvudkaraktären i boken är en tonårig tjej vars föräldrar skiljer sig. 

Skrivandet visade sig ha en terapeutisk effekt.

– Det var jätteskönt, säger hon och tillägger:

– Efter det tänkte jag: ”Nu är jag så trött på skilsmässor”.

EXTRA har sökt Martina Haag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.