Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Så mycket bättre”-profilernas dolda kärlekshemligheter

Fem händelser som har skapat rubriker genom åren i "Så mycket bättre".

Att Carola Häggkvist varit gift med Runar Sögaard eller att det tog slut mellan Danny Saucedo och Molly Sandén tidigare i år, vet de flesta.

Men bortom offentligheten har årets ”Så mycket bättre”-deltagare ett lite hemligare kärleksliv med ljusskygga livskamrater och överraskande ex.

TITIYO, 52.

Titiyo med sambon Viktor Flumé.Foto: Stella Pictures
Paolo Roberto i sina yngre dar.Foto: TORBJÖRN SELANDER / 4912 / SELANDER TORBJÖRN

Sångerskan är i dag tillsammans med den 15 år yngre pojkvännen Viktor Flumé, 37, och de fick för snart två år sen dottern Bibi ihop. Titiyo har sedan tidigare även dottern Femi, 27, tillsammans med musikern Magnus Frykberg, 52.

Mindre känt är att artisten under ungdomsåren även varit ihop med Paolo Roberto, 50:

– Jag var tillsammans med Paolo Roberto en kort tid. Det var väldigt gulligt, jag fick ett tro hopp och kärlek-halsband av honom, säger hon i podcasten ”Hemma hos Strage”.

LITTLE JINDER, 31.

Little JinderFoto: /IBL / /IBL
Nils TullFoto: CHRISTINE OLSSON
Veronica MaggioFoto: /IBL / /IBL

Den frispråkiga artisten har för tidningen Café berättat om hur hon, till sin polispappas missnöje, under en period var tillsammans med barnbarnet till en välkänd rånare som nyss dömts till ett långt fängelsestraff: 

– Jag var jättekär. Jag tyckte att det var lite Romeo & Julia-känsla. Bröllopsfesten kommer att bli intressant, tänkte jag. Och min kille kunde ju inte ta ansvar för vad hans släkt gjort. På julafton började vi bråka eftersom han var redlös framför min släkt. Till slut stack han därifrån och jag bröt ihop. Jag sökte tröst hos pappa men han ställde mig mot väggen i stället för att trösta. Vi pratade inte på ett halvår, säger hon till tidningen.

Jinder har även varit tillsammans med Nils Tull, 39, i glappet mellan Hoffmaestro-medlemmens första och andra barn med Veronica Maggio, 38.

MAGNUS UGGLA, 65.

Louise Uggla på bild med dottern Agnes från 1994.Foto: FOND / EXP
Magnus Uggla.Foto: Roger Tillberg

Uggla har varit gift med Lolo, 57, sen 1990 och de har tillsammans tre barn. Trots det vet omvärlden nästan ingenting om hustrun, som i princip aldrig syns i offentligheten med maken. Men i förra årets självbiografi skriver Uggla lite om Lolo i förbigående, och då i samband med sin egen adhd-utredning:

– Hon har alltid verkat i det tysta, men nu var hon inte sen att anmäla sitt intresse, trots att jag har förklarat för henne att jag inte har för avsikt att bryta ihop, vad de än kunde tänkas komma fram till under den ganska omfattande utredningen. 

Utredningen slog också fast att Uggla har adhd, vilket alls inte ska ha varit någon överraskning för Lolo.

PETTER, 45.

Petter och Michaela Askergren.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES ROBERT EKLUND

Rapparen berättade i tredje avsnittet av säsongen ”Så mycket bättre” om sitt krångliga livspussel efter att hustrun Michaela, 44, insisterat på att flytta till Åre: 

– Min fru var rätt olycklig av att bo i Stockholm för hon hade spenderat ganska stor del i fjällen. Hon har en så otroligt stark dragningskraft till det så jag insåg att jag kommer inte få ihop den här ekvationen.

Paret har tillsammans fyra barn, men Petter har i Stockholm även sonen Alfons från ett tidigare förhållande med Jenny Ksyt, 40. Hon jobbade som modell medan de var tillsammans och har bland annat poserat i Playboy. Han var innan dess även ihop med sexrådgivaren Malena Ivarssons dotter Julia.

CAROLA, 53.

Carola HäggkvistFoto: Stella Pictures
Carola och Jimmy Källqvist.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Anna Wennerholm.Foto: KANAL 5

För fem år sen överraskade Carola Häggkvist i ”Så mycket bättre” när hon berättade att hon som ung hade haft en romans med en kvinna, nämligen väninnan Anna Wennerholm, 51, känd bland annat som tv-profil i Kanal 5:s ”Måndagsklubben”. Wennerholm bodde som tonåring tidvis hos Carolas familj, och de två höll kontakten i många år efter det:

– Genom alla år har hon fått ta mycket ansvar för sin tro. Hon har inte varit Sankta Lucia, och där kunde jag tycka: ”Berätta det då. Du kommer att vara lika älskad ändå. Kanske ännu mer”, har Wennerholm sagt.

– Vi har temperament båda två, det ska inte glömmas. Det har flugit fiskpaket när vi har diskuterat saker förr om åren. Vi var väldigt nära, och jag kunde ibland uttrycka saker där jag borde ha hållit truten.

Wennerholm har även berättat att hon inte var förvarnad om det stora avslöjandet i tv:

– Jag fick en chock. Allting kom igen, och jag var inte beredd. Det skrämde mig från offentlighet i tid och evighet. Det var inte kul. 

Carola har sedan fem år tillbaka haft Jimmy Källqvist, 49, som partner. Nyligen berättade hon dock för Expressen att de har brutit upp och under en längre tid bara varit vänner.

– Det är lite på is, har hon sagt till Expressen. 

MISS LI, 37.

Miss Li, Sonny GustafssonFoto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM

Linda ”Miss Li” Carlsson är sambo med musikproducenten Sonny Boy Gustafsson, 41, som är något av doldisen bakom hennes framgång. De skriver nämligen alla hennes låtar tillsammans:

– Han är McCartney och jag Lennon, har hon tidigare sagt till Allehanda.

De har även skrivit Mariettes bidrag till Melodifestivalen ”Don’t stop believing”, och varit i Los Angeles och jobbat några svängar.

Sonny har ett förflutet i ”Baren”, där han 2001 blev en av de första personerna att ha sex under ett guppande täcke i en svensk dokusåpa.

NIKLAS STRÖMSTEDT, 61.

Foto: Karin Törnblom/TT / KARIN TÖRNBLOM

Designern Efva Attling, 67, och popmusikern Niklas Strömstedt gifte sig 1985. Han var då några år från det stora genombrottet, medan hon hade ett förflutet som modell och var verksam som artist. Paret fick tillsammans sönerna Simon och Adam, innan de skilde sig 1995. Kort därefter gifte Attling om sig med artisten Eva Dahlgren, 59, som hon känt sen länge, medan Strömstedt (efter en längre relation med Agneta Sjödin, 52) i sin tur gifte om sig med programledaren Jenny Östergren, 47, (numera Strömstedt) 2011. På bröllopet sjöng Eva Dahlgren, och för designen av vigselringarna stod exfrun Attling:

– Efva är en väldigt god vän och jag är glad för hjälpen, sa Jenny då till Expressen.

DANNY SAUCEDO, 33.

Danny Saucedo, Molly SandénFoto: Stella Pictures

Tidigare i år bekräftade Molly Sandén, 27, och Danny Saucedo att deras förhållande var slut. 

– Jag festar ensam just nu… så att säga, sa Sandén då i direktsändning i Mix Megapol.

– Ja det kanske är lite deppigt men det kan också vara något fint med det på något sätt, det behöver inte alltid vara en dans på rosor.

Efter uppbrottet har Danny fokuserat på jobbet, och då främst nya krogshowen ”The Run(a)ways” som nyligen hade premiär i Göteborg. Föreställningen har fått fin kritik, men det kan även finnas annat som gör artisten lycklig just nu. Han har på senare tid setts hand i hand med en kvinna, och enligt uppgifter till Hänt heter hon Anna Eriksson och är modell. Båda följer varandra på Instagram, och Danny Saucedo har gillat flera av Anna Erikssons bilder med hjärtemojis. Enligt källor till Expressen ska Anna Eriksson även ha varit på plats i Göteborg i samband med showpremiären.

JILL JOHNSON, 46.

Jill Johnson, Mattias Elg.Foto: ROBERT EKLUND / STELLA PICTURES

Jill Johnson skilde sig från maken Håkan Werner, 58, för tre år sen. Ett uppbrott som hon dolde, in i det längsta, till och med för ”Så mycket bättre”-kollegorna.

– När jag var med 2016 så var jag nyseparerad, och då visste ingen någonting. Jag var så himla rädd att det skulle märkas och synas, för jag ville ha min tid med det beslutet och den sorgen och veta att det verkligen var så jag ville ha det. Sen blev det en skilsmässa, och det blev min allra första sorg, som jag upplever som väldigt bottenlös, sa hon i säsongens andra avsnitt.

Sin senaste relation har hon försökt att hålla så privat som möjligt, men under förra året började Jill Johnson till slut att visa upp sig med sin nya kärlek Mattias Elg, 44. I ”Sommar i P1” berättade hon om den sköra processen:

– I dag känner jag en styrka över att vara sårbar. Och jag gör allt för att inte bli stark igen. Nu när jag har landat i en ny kärlekens famn, så inser jag att sorgen inte bara kom i förlusten av kärnfamiljen, utan mest att jag förlorade mig själv.

EBBOT LUNDBERG, 53.

Ebbot Lundberg.Foto: ROBBAN ANDERSSON

Frontmannen för Soundtrack of our lives är sen flera år tillbaka gift med konstnären och designern Susanna, 62, som bland annat syr upp profilens berömda kaftaner:

– Hon är smartare än jag och väldigt rolig. Hon visste inte vem jag var när vi möttes och tyckte att jag var en stajlad tönt, har Ebbot tidigare sagt till GP.

Paret bor tillsammans på Särö, och har flera hundar och katter, men inga barn:

– Sanna och jag har haft samma inställning: får vi barn så får vi. Nu blev det inte så men man kan ta hand om liv på många olika sätt. Jag är gudfar, jag har en massa brorsbarn som är nära.

ORUP, 60.

Orup och hans fru Pernilla.Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM

De flesta har koll på att Orup varit gift med programledaren Sofia Wistam, 53. Men den nuvarande hustrun Pernilla, 48, har varit lite mer hemlig. Paret har varit gifta sen 2000 och har i dag fyra barn tillsammans, varav det senaste föddes 2014. Tidigare har Orup berättat för Expressen hur han fick kämpa för att vinna Pernillas kärlek:

– Jag tjatade på henne i tre månader. Hon var helt ointresserad. Det har jag aldrig gjort innan, och kommer förmodligen aldrig göra igen. Jag fattade inte varför hon inte ville träffa mig. Jag tjatade och tjatade. Till sist var det ”okej då”.

PETRA MARKLUND, 35.

Niklas Bergwall, Petra Marklund.Foto: PELLE T NILSSON / STELLA PICTURES - PELLE T NILSSON

Petra Marklund var tillsammans med Carolas nuvarande pojkvän Jimmy Källqvist 2006-2011, och alla tre har faktiskt stått på scen tillsammans i samband med ”Allsång på Skansen” även sen Jimmy och Carola blivit ett par:

– Det var så pass längesen jag och Petra var tillsammans, det var ju ändå sex år sedan. Vi har ju setts ibland och jag känner hennes föräldrar väldigt väl så det är inga konstigheter, sa Källqvist då.

Sin nuvarande kärlek Niklas Bergwall, 39, fann Marklund när hon deltog i den första omgången av ”Så mycket bättre” 

– För mig så påverkade ”Så mycket bättre” mig väldigt, väldigt, väldigt mycket, för jag träffade min fästman, sa hon i säsongens första avsnitt.

TIMBUKTU, 44.

Jason ”Timbuktu” Diakité och Amelie Coyet.Foto: Karin Törnblom/TT / Karin Törnblom

Jason ”Timbuktu” Diakité och Amelie Coyet, 35, var till en början mycket hemlighetsfulla kring sin relation, men har varit skrivna på samma adress sen 2016. Förr året förlovade de sig, ungefär ett halvår efter ett paret fått sitt första barn tillsammans.

– För fjorton dygn sen var jag tätt vid din sida och bevittnade hur du kanaliserade universums urkraft och uträttade ett mirakel. Du födde vår dotter, skrev Jason Diakité på Instagram då. Tidigare var Timbuktu gift med Ronja Ljunghager, men de skilde sig 2016 efter bara 1,5 års äktenskap.

Allt du behöver veta om ”Så mycket bättre” 2019

Allt du behöver veta om

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.