Stefan Blomqvist och Thilde Höök har varit ett par sedan "Bonde söker fru" 2009 och är snart färdiga med sitt drömhus. Foto: Mikael Wallerstedt
Stefan Blomqvist och Thilde Höök har varit ett par sedan "Bonde söker fru" 2009 och är snart färdiga med sitt drömhus. Foto: Mikael Wallerstedt

Så gick det sen för kärleksparen i "Bonde söker fru"

Publicerad
Uppdaterad
Pär-Ola och Louise bröllop är inte det första i "Bonde söker fru":s historia. Det är det fjärde. Men ett av de äkta paren bor inte ihop - medan ett annat par gör det, men de bygger hus i stället för att planera bröllop. Så gick det sen för kärleksparen i "Bonde söker fru"!
Magnus och Emma Englund var det senaste "Bonde"-paret som knöt äktenskapens band - och det bara några månader efter att ha träffats i programmet hösten 2008. De har också dottern Thilde, snart två, tillsammans - men separerade tidigare i år (se särskild artikel).

Bygger hus

Jessica Ax träffade sin bonde Andreas Vestesson i första säsongen av succéprogrammet. Foto: Vikström RogerÄven 2009 års säsong av "Bonde söker fru" genererade minst ett "äkta" kärlekspar: Thilde Höök och kärleken Stefan Blomqvist. Stefan flyttade ganska omgående in hos Thilde. Två år senare är kärleken minst lika stark. Och till sommaren står deras drömhus klart.
- Vi har hållit på med huset i ett och ett halvt år så nu längtar jag jättemycket tills det är helt klart. Och det ska bli roligt att börja inreda invändigt och få välja golv i stället för plåtfärg på hängrännor, säger Thilde till Expressen.se.

Inte bråttom

Eftersom husbygget tagit all energi - och alla pengar - har de fått skjuta upp planerna på bröllop och barn.
- Annars hade vi fått renovera med barn på armen och ha ett budgetbröllop, säger Thilde.
De har inte bråttom.
- Pär-Ola sa "det är ju lika bra att förlova sig när man är nykär i stället för att göra det som en nytändning när förhållandet dalar", det tycker jag är en rolig motivering, säger Thilde.
- När man är nykär tycker jag inte direkt att det behövs, då är man så uppe i allt ändå, fortsätter Thilde och skrattar.
Tids nog blir det nog både bröllop och barn, hoppas och tror Thilde. Isabel Orny och Anders Jönsson blev ett par i andra säsongen och gifte sig sommaren 2009. Foto: Hasse Eriksson
Två par som redan hunnit med både och är Andreas Vestesson och Jessica Ax från första "Bonde"-säsongen 2006 och Anders Jönsson och Isabel Ornby från andra säsongen 2007.
Andreas och Jessica gifte sig på pingstafton 2009 och avslöjade i samband med bröllopet att de väntade smått.
16 december samma år blev de föräldrar till Emilia - den första "Bonde"-bebisen.

"Är lite härjig"

Anders Jönsson föll som en fura för Isabel Ornby i andra säsongen av "Bonde söker fru". Knappt två år senare, i juli 2009, gifte paret sig och i september förra året fick de sonen Albin.Första "Bonde -bröllopet". Marita blev bondfru Larsson när hon och Mikael gifte sig i december 2006. Foto: Foto: Tv4.
För Expressen.se berättar Anders att paret är sugna på att ge Albin ett syskon, men att de väntar lite till.
- Det räcker med Albin nu, han är lite härjig, säger Anders.
Men, om vi ska ta det från början, så var det Mikael Larsson och hans Marita som stod för det första bröllopet i "Bonde söker fru". I december 2006 blev Marita Carlqvist bondfru Larsson.
- Ibland har man tur, sade Mikael Larsson till Expressen förra året.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag