Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Så gick det för Markus Fagervall efter "Idol"

Idol-vinnaren från 2006 har gett upp musikdrömmen och ska utbilda sig till kock. Just nu bor han i en husvagn.
Foto: PRIVAT/STELLA
Jobb, flickvän, inspiration, allt är borta.
Forne "Idol"-vinnaren Markus Fagervall har lämnat musiken och Stockholm. Nu bor han i en husvagn på en parkering i Umeå.
- Jag ska plugga till kock i stället, berättar han för EXTRA.
Året var 2006 när norrländska Markus Fagervall, 29, vann hela "Idol" på TV4. Skivkontrakt, turnéer, kvinnornas favorit. Han spåddes en lysande framtid.
Efter en del skandaler på turnén tog det vintern 2009 slut med flickvännen Zara Hurtig som han varit ihop med i sju år. Markus lämnade Sverige och reste runt i Asien i tre månader. Men inspirationen var försvunnen och prestationsångesten enorm.
- Det är alltid på liv eller död för mig, sa Markus till Extra förra sommaren.

Ingen inspiration

Nu mer än ett år senare har inspirationen fortfarande inte kommit tillbaka.
- Jag har en märklig relation till musiken just nu. Har ingenting att säga... Jag har försökt att skriva låtar, men det går åt helvete. Jag har aldrig känt så här tidigare.

Inget jobb på ett år

Och senaste riktiga musikjobbet var för mer än ett år sedan.
- Jag spelade som trubadur på gatan i Paris förra måndagen. Annars har jag grubblat och jobbat extra som snickare för att försörja mig.
Markus som alltid gillat matlagning fick ett ryck och sökte in till Gastronomi- programmet i Umeå, och förra onsdagen fick han besked att han kommit in. Flytten gick i söndags och skolan började i måndags.
- Snabba puckar. Jag tog bara med en påse kläder och gitarren. Jag får bo i en husvagn på en parkering med en kompis. Har inte hittat något annat boende än.
Förhoppningsvis ska avbrottet göra att han hittar tillbaka till musiken.
- Jag behöver testa något nytt. Men kockyrket är också en gammal dröm.

Denna och många andra kändisnyheter hittar du i Extra, som säljs med Expressen i dag.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.