Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Robinson”-Robban friade – glömde bort det dagen efter

Robert ”Robinson-Robban” Andersson har dragits med flera hälsoproblem genom åren.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
För Expressen berättar han hur han bland annat tog starka tabletter för smärtorna – något som ledde till att han glömde bort att han friade.
Foto: ANNA-KARIN NILSSON / ANNA-KARIN NILSSON EXPRESSEN
Men Robert Andersson och sambon Simone Brandstedt är fast beslutna om att ett riktigt frieri kommer att bli av.
”Kemin är fantastisk”, säger Robban om kärleken till Simone.
Robert Andersson på sjukhus – för att ta itu med sina krämpor.
Foto: Instagram
Tv-profilen har varit med i Expedition: Robinson” ett antal gånger. 2004 blev det stor skandal när Robban blåmålad i direktsändning stal vinnarstatyetten och flydde studion. De många skandalomsusade barturnéerna gjorde att han under ett decennium ständigt befann sig i rampljuset.
Foto: ROGER SCHEDERIN
Robert Andersson delar här med sig från sitt senaste sjukhusbesök.
Foto: Instagram
Magnetröntgen av Robert Anderssons knän.
Foto: Instagram
1 / 8

”Robinson”-Robban, 45, friade – men dagen därpå hade han ingen aning om det.

De starka muskelavslappnade tabletterna för smärtorna i kombination med sömnmedel gjorde att han glömt bort kärlekslöftet till sambon Simone Brandstedt, 28.

– Det är kraftiga biverkningar på de här rackarna. Jag blir som en sengångare, säger den forna tv-profilen.

Robert ”Robinson”-Robban Andersson har haft en milt uttryckt händelserik karriär som gått i 120 kilometer i timmen.

Men farten och äventyrslusten har också satt sina spår för den tidigare tv-profilen som i dag arbetar som spårvagnschaufför.

Nu senast gick Robbans sedan tidigare opererade knän sönder under en strapatsrik fjällvandring.

– Knäna pajade i Norge under en fjällvandring tre kilometer rakt upp. De låser sig när jag kör spårvagn hela dagarna. Knäna lär behöva opereras igen. Jag ska i väg och kolla dem, berättar han för Expressen.

”Ryggen är katastrof”

Men trots knäna och det faktum att Robban har lidit av både gråstarr och i våras genomgick ett ingrepp i axeln på grund av smärtor och benpåbyggnad är det ryggen som är det stora problemet.

– Ryggen är katastrof. Jag är hos kiropraktorn varje vecka. Det går inte fem minuter utan att jag är medveten om smärtorna. Jag får jobba med humöret. Det gäller att inte kasta in handduken. Sen i somras har jag klarat av att jobba 60 procent. Jag fixar att jobba ett tag - sedan bam in i väggen, fortsätter han.

Även det 24 år gamla benbrottet, som skedde i samband med att Robban sökte till ”Robinson” fortsätter spöka.

– Jag höll ju på att förlora benet då. Det dog en muskel, den som lyfter tån. Min fot blev som som en örnformad klofot. Läkarna har skurit av senor för att få ner min tå i rätt läge.

Glömde bort sitt frieri

För att klara av att hantera smärtorna allt detta för med sig äter Robban såväl nervblockerande mediciner som insomningstabletter. Saroten och Imovane.

Något som lett till besynnerliga situationer.

– Jag måste ta tabletterna för att klara av att sova. De är så pass grova att jag friade till Simone på kvällen, och sedan kom jag inte ihåg det på morgonen. ”Du friade till mig i går!”. ”Nej, det gjorde jag väl inte?!”. ”Jo, Robban, det gjorde du!”, berättar Robban och skrattar.

– Men vi strök den. Den räknas inte. Det får vara lite planerat. Jag har en tanke som ligger och gror i jorden. Det kommer bli ett bra frieri.

Simone bryter in under telefonintervjun och skriker från hallen:

– Vi ska gifta oss!

För det är inget snack om att kärlekslivet är på topp.

– Det är strålande faktiskt. Simone är på många sätt den absolut bästa kvinna jag träffat. Det är bara att hålla i och fortsätta jobba på det. Hammaren på spiken. Kemin är fantastisk. Så har det varit från första kvällen. Inget snack om saken. Hon har bra humor, går att garva tillsammans med och hon är äventyrlig. Det viktigaste i ett förhållande är fasen att man kan skratta ihop. I går garvade vi skiten ur oss till ”Anchorman”.

https://www.instagram.com/p/B3Zz5KSpPTV/

”Robinson Robban” om tidigare krisen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.