Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Robinson”-Emmas beslut – lämnar lyxlivet i USA

Så blev Emma från Backåkra ”Robinson-Emma”.
Jenny ”Velvet” Pettersson och Emma Zetterberg i Båstad 2016. Foto: TOMAS LEPRINCE
Henrik och Emma Zetterberg förlovade sig 2008 och gifte två år därpå. Foto: MAGNUS RAGNVID CHAMMON / SCANPIX / MAGNUS RAGNVID CHAMMON SCANPIX SWEDEN
Emma Zetterberg och maken Henrik har köpt en gård utanför Ängelholm. Foto: CHRISTER WAHLGREN
Trasig rygg satte stopp för Henrik Zetterbergs karriär. Foto: ROBBAN ANDERSSON
Emma Zetterberg blev rikskänd i ”Robinson” 2001. 2003 vann hon tävlingen. Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: STEFAN SÖDERSTRÖM
Foto: CHRISTER WAHLGREN
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Foto: Jenny ”Velvet” Petterssons Instagram
1 / 11

Emma Zetterberg valde att lämna rampljuset, flyttade till USA med hockeystjärnan Henrik Zetterberg och levde lyxliv.

Men efter 11 år blev hemlängtan för stark – nu har paret köpt en skånsk gård och påbörjar ett nytt kapitel.

– Att få komma hem är något som både jag och Emma ser fram emot och bli en del av det livet igen, säger Henrik Zetterberg till hockeysverige.se.

Emma Zetterberg, 40, före detta Andersson, kommer ursprungligen från Ängelholm och blev rikskänd när hon var med i succédokusåpan ”Expedition Robinson” 2001. ”Robinson-Emmas” karriär fortsatte som framgångsrik programledare i tv, och hon gav även ut ett par skivor. 

2006 träffade Emma Zetterberg den svenske NHL-stjärnan Henrik ”Zäta” Zetterberg, 38, som hon gifte sig med 2010, och fem år senare kom deras son till världen. Paret flyttade till USA, där Zäta gjort en makalös karriär, med bland annat en vinst i Stanley Cup. På meritlistan finns också OS- och VM-guld med Tre Kronor.

Men i höstas kom det överraskande beskedet att Emma och Henrik Zetterberg flyttar hem till Sverige – efter 11 år utomlands med mångmiljoninkomster.

Skador satte stopp

Lagkaptenen berättade för sajten hockeysverige.se att han tvingas lägga skridskorna på hyllan efter flera års skadehelvete med ryggen.

– Vi kommer att flytta hem till Sverige, så är det. Nu har jag varit borta här i 15 år vilket gjort att jag tappat mycket och saknat min familj och många av mina vänner. 

– Att få komma hem är något som både jag och Emma ser fram emot och bli en del av det livet igen.

För Expressen har den svenske hockeyikonen berättat om det känslosamma samtalet han hade med sin fru Emma Zetterberg efter läkarnas tuffa besked.

– Detroit Red Wings har varit en så stor del av vårt liv, elva för henne. Vi har tillbringat den största delen av vårt vuxna liv här och vi har en amerikansk son.

– Det är blandade känslor. Men hon har sett mig gå igenom det jag gjort, så hon är glad att jag inte behöver göra det. 

Kort därpå kom nästa skräll. Helsingborgs dagblad berättade om det dokument som visar att Emma Zetterberg köpt en tomt i Mölle hamn för att driva en baguetteria – ett beslut som fick kommunen att jubla.

– Det är kul. De är starka varumärken som personer och kan locka hit besökare, sa kommunchefen Herman Crespin till HD och fortsatte:

– Det låter spännande och är positivt med variation i verksamheterna.

Och nu verkar det alltså som om Emma och Henrik Zetterberg ska sälja avlånga bröd med olika sorters fyllningar till besökarna i Mölle hamn.

Har köpt gård i Skåne

Nyligen föll nästa pusselbit på plats. Offentliga handlingar avslöjar att paret köpt en gård i Skepparkroken, norr om Ängelholm.

Mäklaren Catharina Bernstein på Bukowskis Real Estate vill inte prata om vilka det är som har köpt huset i Ängelholm. Men hon bekräftar att huset är sålt. 

– Det är en fantastisk skånegård. Jag kan bara gratulera köparna.

– Åh det är väldigt vackert. Det är friheten man är ute efter om man köper hus där. Jag kan tänka mig att man vill komma nära den skånska landsbygden och havet och samtidigt ha nära till bra kommunikationer. 

Huset är 400 kvadratmeter stort med en tomtarea på 3670 kvadratmeter – och såldes för den nätta prislappen 16,5 miljoner kronor.

”Hela byggnaden är uppförd i gammal skånsk traditionell byggnadsstil. Utmärkande för skepnaden är den vitputsade fasaden och det vackra tegeltaket”, skrev mäklaren Bukowskis Real Estate i annonsen. 

”Här finns pool och poolhus, och flertalet vackra stenbeläggningar och planteringar. Allt är upplyst, även detta specialgjort för att fullborda upplevelsen kvällstid.”

Tufft bli mamma

Emma Zetterberg har tidigare i en intervju med Mama berättat att tiden efter sonens födelse var tuff. Ensamheten slog hockeyfrun som en käftsmäll och fick henne att vilja flytta hem till Sverige igen, berättade hon.

– De fyra första månaderna var jag faktiskt i ren chock. Jag har alltid känt mig som en stark kvinna mentalt. Jag har rest, jag har jobbat, jag har flyttat, jag har startat företag i USA, men det här bara svepte bort allting. Jag kände att jag inte hade kontroll, det här lilla barnet behövde mig och jag var allt för honom, och jag kände mig plötsligt så svag, sa hon i intervjun.

Under åren utomlands har paret Zetterberg sett till att hålla kontakten med sina svenska vänner. Till Emma Zetterbergs närmaste umgänge hör artisten Jenny ”Velvet” Pettersson, 43, som bor i Marbella tillsammans med pojkvännen och musikern Robert Wåtz, 53.

När Emma Zetterberg fyllde 40 år innan sommaren ställde familj och vänner till med en överraskningsfest i Detroit, något Jenny ”Velvet” Pettersson dokumenterade i sina sociala medier. 

”Tacksam för att ha dig i mitt liv, du betyder mycket!”, skriver sångerskan på Instagram.

Expressen har sökt Emma och Henrik Zetterberg.

https://www.instagram.com/p/Bwpva-7hVc6/https://www.instagram.com/p/BTR14FmhwnF/
Här är tre nyheter att ha koll på i dag.