Ricky Martin berättar: Jag är homosexuell

Publicerad
Uppdaterad
Efter åratal av spekulationer - nu har den världskända sångaren Ricky Martin kommit ut som homosexuell. I ett uttalande på sin hemsida och på sin Twittersida skriver han bland annat: "Jag är stolt att säga att jag är en lyckligt lottad homosexuell man. Jag är väldigt lycklig att jag är den jag är".
Ricky Martin slog igenom som världsartist 1991 och är känd för låtar som "Living la vida loca" och "Maria". Han blev stor flickidol, samtidigt omgavs hans privatliv av envisa rykten att han skulle vara gay.

Pappa till tvillingpojkar

I början på augusti 2008 blev Ricky Martin pappa till tvillingpojkar genom en äggdonator och en surrogatmamma, vilket spädde på ryktena om hans sexuella läggning. Ricky Martin har dock konsekvent vägrat svara på frågor om sitt privatliv - fram till nu.
I ett inlägg på sin hemsida och på sin Twittersida skriver han bland annat: "För några månader sedan bestämde jag mig för att skriva mina memoarer. Jag visste att detta skulle leda fram till en fantastisk vändpunkt i mitt liv. Från den stund jag skrev första raden insåg jag att boken var det verktyg som skulle befria mig från en del av de saker som jag burit med mig under en lång tid. Saker som var för tunga att bära inom sig".

"Jag är väldigt lycklig"

Vidare berättar Ricky Martin varför han i alla år valt att inte svara på frågan. Han skriver att omgivningen avrått honom från att berätta om homosexualiteten då detta skulle kunna förstöra hans karriär. Inlägget avslutas: "Att skriva detta är ett stort steg mot inre frid och ett stort steg i min utveckling. Jag är stolt att säga att jag är en lyckligt lottad homosexuell man. Jag är väldigt lycklig att jag är den jag är".
Nyheten togs inte heller emot med annat än en blinkning åt alla år av spekulationer. Musiktidningen Rolling Stones rubrik blev helt enkelt: ”Japp, han är gay”,

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag