Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Ralf Gyllenhammar: "Jag blev bortlämnad"

Ralf Gyllenhammar berättar i "Efter tio" om sin uppväxt. Foto: TV4

När Ralf Gyllenhammar, 47, var liten kom han som adoptivbarn till en ny familj.

I "Efter tio" på TV4 berättar artisten:

- Jag är adopterad. Jag blev bortlämnad när jag var tre år gammal.

När Ralf Gyllenhammar, 47, var drygt tre år gammal lämnade hans biologiska föräldrar bort honom och han kom som adoptivbarn till en ny familj. Hos Malou von Sivers i "Efter tio" berättar Mustasch-sångaren om sina tankar kring uppväxten och den långa vägen till yrket som musiker.

Artisten berättar hur de biologiska föräldrarna hade flytt från Österrike och Tjeckoslovakien och att han föddes utanför äktenskapet i Göteborg där hans biologiska pappa arbetade som konsertmästare.

Men att gräva i det som hände då har inte varit aktuellt för Gyllenhammar, som har valt att inte söka upp sin biologiska mamma och pappa.

- Det som har hänt har hänt. Det är ingen idé att sparka på låsta dörrar, säger han i programmet.

"Finns inte på världskartan"

Men tankarna på hur det kan vara att lämna bort sitt egna barn har funnits där och extra tydligt blev sedan Ralf Gyllenhammar själv blev pappa.

- Det slog mig en kväll när min dotter somnat i soffan. Hon är i samma ålder som jag var när jag blev bortlämnad. Jag tänkte: "Det går ju inte, det finns ju inte på världskartan", säger han i programmet.

Trots att han alltid har dragits till musiken så var det först när Gyllenhammar var runt 35 som han fick sitt stora genombrott som musiker, som sångare och gitarrist i rockbandet Mustasch. Tidigare i år slog han dessutom igenom stort när han ställde upp med rockballaden "Bed on fire" i Melodifestivalen, där han slutade på en sjundeplats.

- Jag hade det musikaliska i mig, men jag visste inte vad jag skulle göra av det. Hemma hos mig var musik en hobby och inget yrke, säger han.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!