Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Rafael Edholm skiljer sig

Skådespelaren Rafael Edholm, 44, och modellen Daga Lamy, 34, går skilda väger.
Foto: Maria Gredeskog
Skådespelaren Rafael Edholm, 44, och modellen Daga Lamy, 34, går skilda väger. Paret har ansökt om skilsmässa. - Klart det är tråkigt, säger han till Extra.

FAKTA

Medverkar i flera kända filmer


Namn: Rafael Edholm.
Ålder: 44 år.
Yrke: Skådespelare, regissör, manusförfattare och fotomodell.
Född: Hägersten, Stockholm. Pappan från Chile.
Bakgrund: Har medverkat i flertalet filmer och tv-serier i Sverige, George Michaels musikvideo "Freedom" och ICA-reklamen. Modellat i Paris och studerat teater i Los Angeles och New York.

Men helt kört verkar det inte vara för paret. I den gemensamma ansökan till Stockholms tingsrätt i förra veckan har de kryssat i rutan för betänketid innan skilsmässan går igenom.
- Jag vill inte säga mer än bekräfta skilsmässan och att det är tråkigt. Men vi skiljs som vänner, säger Rafael.
Det var efter ett nio år långt äktenskap med skådespelerskan Görel Crona, 51, som han lämnade henne för kostymören och fotomodellen Daga. De blev blixtförälskade och gifte sig samma år, 2007.
- Vi bestämde oss för att gifta oss. På en gång, sa Rafael då.

Har en son

Rafael har en son från äktenskapet med Görel Crona, som han träffade 1995 när hon var som hetast i tv-serien "Varuhuset" och deckaren "Anna Holt". Under flera år fick Rafael Edholm finna sig i att gå under epitetet "Görel Cronas man" innan han lyckades skapa sig en egen karriär i samma bransch.
Första gången de gick ut och åt hade Görel berättat för Rafael att "om du inte vill ha barn och familj är det ingen mening".
- Det tog nio, nio långa år. Ett tag var det nog en besatthet hos mig, har hon berättat. Jag såg lyckliga mammor överallt.

Skulle adoptera

Efter flera misslyckade försök var Görel och Rafael inställda på att adoptera ett barn från Sydamerika. Men samma dag som de fick beskedet att de skulle få adoptera fick Görel veta att hon var gravid.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.