Prins William var den som ville stämma franska Closer magazine. Foto: Splash News
Prins William var den som ville stämma franska Closer magazine. Foto: Splash News

Prins William bakom beslutet att stämma

Publicerad

Prins William uppges vara rasande över toplessbilderna som publicerats på hans fru Kate Middleton.

Det är även han som ligger bakom beslutet att stämma den franska tidningen Closer, skriver Radaronline.

– William vill få ett slut på pressens intrång en gång för alla, säger en källa till tidningen.

I går inleddes en rättslig process för att stämma den franska tidningen Closer efter att de publicerat toplessbilder på Kate Middleton. Nu rapporterar Radaronline att det är Prins William som ligger bakom beslutet att stämma magasinet.

– Han sa till Kate att nu får det vara nog, särskilt efter vad som nyligen hände Harry, och att han måste skydda sin fru och barnen de kan få i framtiden, säger en källa till tidningen.

Sajten skriver även att Prins William och hustrun ser olika allvarligt på bilderna.

– Kate ville inte att William skulle bli galen över toplessbilderna. Hon sa att hon kunde blunda för bilderna eftersom de snart kommer att vara bortglömda. Men William vill ställa Closer till svars och få ett slut på pressens intrång en gång för alla.

Smygfotades

Bilderna på paret ska ha tagits under deras semesterresa till Provence i Frankrike. De bodde på ett privat slott som ägs prins Williams släkting - och befann sig ute vid poolen då de smygfotades.

"Deras Kungliga Högheter förväntade sig att få vara i fred i det här avlägsna huset. Det är otänkbart att någon skulle ta sådana fotografier, än mindre publicera dem", skrev en talesperson för Saint James Palace i ett uttalande när bilderna offentliggjordes.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag