Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Petra Medes eldiga kärleksupplevelse

Vem är Petra Mede?
Petra Mede berättar nu om en tidigare kärlek som påverkat henne starkt.Foto: CORNELIA NORDSTRÖM
Petra Mede delar med sig av nya sidor.Foto: Stella Pictures
Petra Mede.Foto: EERO HANNUKAINEN / IBL

Petra Mede var ”extremt förälskad”.

Programledaren visar en ny, vilt passionerad sida av sig själv när hon skildrar en stark kärleksupplevelse som präglat henne.

– Jag är honom evigt tacksam, säger hon i ”Vinter i P1”.

Programledaren Petra Mede, 49, avrundade den senaste säsongen av ”Vinter i P1” genom att livesända sitt program – som kom att handla om upplevelser och äventyr som format henne.

Petra Mede berättar om sin första himlastormande upplevelse av riktig förälskelse, som inträffade när hon var närmare 20-årsåldern. 

Det hela inleddes som ett triangeldrama, då Petra Medes bästa väninna hade fått upp ögonen för en amerikansk kille hon mött i Frankrike. Men när Mede anslöt till sällskapet så slog det gnistor mellan henne och amerikanen – känslorna var omöjliga att stoppa.

Petra Mede berättar att hon föll pladask för Greg Sargent, student från Manhattan – och ”den köttsliga kärleken fick ett oväntat grepp”. Enligt programledaren handlade det om en ”extrem förälskelse” som än i dag väcker starka känslor i henne. 

– Det blir en sommar av passion så stark att det kanske räcker för ett helt liv. Där finns alla ingredienser av heta känslor, dramatik, svek och lögn. Greg med sin gudomliga skönhet, sina svarta lockar, sin Anita Baker-platta och sin tveklöshet. Greg lyfte liksom bort ett ok av pinsamhet, fumlighet och dåligt självförtroende från mina axlar. För det är jag honom evigt tacksam, säger hon i programmet.

Berättat om slutet på romansen 

Petra Mede tillbringade en hel sommar tillsammans med Greg, som beskrivs som en ung filosof och musiker. Han kom till Stockholm, och senare följde Petra Mede med honom på ett nytt äventyr i Berlin. 

Men där skildes deras vägar åt, och Petra Mede åkte för att reda ut ”sommarens stora triangeldrama” med väninnan. Där fick romansen sitt slut, det var sista gången Petra Mede såg Greg Sargent.

– Greg och jag står på stationen i Berlin och kysser varandra i en timme. Jag anar att det är sista gången vi ses, säger hon i ”Vinter i P1”.

Expressen har sökt Petra Mede.

Petra Mede om bytet till TV4

Petra Mede om bytet till TV4

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.