Karin och Peter Jihnde har fått sitt tredje barn. Foto: Pavel Maira
Karin och Peter Jihnde har fått sitt tredje barn.  Foto: Pavel Maira

Peter Jihdes dotter föddes i kräkdrama

Publicerad
Uppdaterad
Peter Jihde har blivit pappa igen, under dramatiska former.
Hustrun Karin Jihdes kräksjuka fick oanad fart på födandet.
"Det var helt enkelt kräkningarna när jag var dålig som satte i gång förlossningen", skriver hon på sin blogg.
Programledaren Peter Jihde, 39, och pr-konsulten Karin Jihde, 37, har fått tillskott i familjen.
Tvååriga Alices och sjuåriga Mollies lillasyster heter Amanda och kom till världen under ovanliga former. Peter och Karin Jihdes sjukdom ställde till det: Vinterkräksjukan.

Kom för tidigt

Födseln var beräknad till kommande torsdag, men Amanda föddes redan i onsdags, på grund av sjukdomen.
"Då hade först pappa, sen mamma, varit däckade i vinterkräksjuka i ett dygn var. Det var helt enkelt kräkningarna när jag var dålig som satte i gång förlossningen", skriver Karin Jihde på sin blogg på mama.se
Karin Jihde kämpade emot, men till slut tvingades familjen bege sig till sjukhuset.
"Hade varken ätit eller druckit på nästan ett dygn - det kändes helt surrealistiskt att försöka andas sig igenom förlossningsvärkar och emellanåt slita åt sig en hink för att desperat-hulk-kräkas. Det var ingen kaxig Karin som låg i baksätet på väg till BB", bloggar Karin Jihde.

Amanda mådde tiptop

Smärtlindring, dropp, ett fantastiskt team barnmorskor och en stöttande make lyckades dock vända kräkdramat till "en jättebra förlossning":
"Allt gick som det skulle och Amanda kom ut och mådde tiptop, helt omedveten om dramatiken", skriver Karin Jihde.
Och nu är familjen Jihde hemma igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag